Atlétika verseny és tájfutás

Iskolánk 4 csapattal vett részt az idei körzeti atlétika versenyen a veszprémi Stadionban. A 3. és 4. korcsoportban is el tudtunk indítani lány és fiú csapatot.

Május 5-én szép napsütéses időben érkeztünk a Stadionba. Az idei évben minden körzeti iskola részt vett a versenyen, így minden korosztályban 6-7 csapat nevezett, ezért nagy versenyre volt kilátás.

A 3. korcsoportosaink kezdték a versenyt négy versenyszámban (60 m, távolugrás, kislabda hajítás, 600 m). A lányok és a fiúk is nagyot küzdöttek.

A lányok a 6. míg a fiúk a 5. helyen végeztek.

A 4. korcsoport küzdelmei nagyon izgalmasan alakultak. A lányok minden versenyszámban (100 m, távolugrás, kislabda hajítás, súlylökés, 800 m) jól teljesítettek, reménykedtünk egy jó helyezésben. A fiúk a 800m-es futásig jól álltak, – különösen a súlylökés sikerült jól – de sajnos nem sikerült jó időket teljesíteni.

A végelszámolásban a fiúk a 4. helyen végeztek (kicsivel lecsúszva a dobogóról), míg a lányok a 3. helyet szerezték meg. Egyéniben Pass Kinga a 4., míg Papczun Regő a 7. helyet szerezte meg, ami nagyon szép eredmény!

TÁJFUTÁS

Május 11-én a tájfutás világnapján rendezték meg az idei tanév utolsó versenyét Várpalotán, a Vásárhelyi Általános Iskolában.

Nyolc diák nevezett a versenyre, mely aránylag könnyű terepen zajlott. A verseny alatt derült ki, hogy egyik korcsoportnak sem volt könnyű a kijelölt pálya. Szinte minden versenyző egy-két pontnál hibázott és ezzel értékes másodperceket veszített. A célba érkezést követően látszott a diákokon a csalódottság, mert érezték hogy ez jobban is sikerülhetett volna. Nyugtattam Őket, hogy nem csak nekik volt nehéz a mai pálya, hanem minden résztvevőnek. Izgultunk, hogy az eredmények mire lesznek elegendőek….

Az eredményhirdetéskor már kevésbé volt okunk a szomorkodásra, hiszen ismét több dobogós helyezésnek örülhettünk.

Székely Péter       I. hely

Pass Kinga           II. hely

Rada Kinga          III. hely

Gerencsér Achillesz      III. hely

további résztvevők: Kozó Virág, Hanisch Barbara, Majoros Patrik, tornyos Péter

Tajfutas 20160511

 

Mindenkinek gratulálunk!