Az 5. osztály első kerékpártúrája

dscf8887

Az idei tanév új felső tagozatos osztálya, a tanévkezdés nehézségeinek feledtetésére, meghirdette első családi programját, egy kerékpártúrát. A túra nem csak a diákoknak, hanem családtagjaiknak is kikapcsolódást jelentett, emellett lehetőséget adott az osztályfőnöknek, hogy megismerje diákjai hozzátartózóit. A program meghirdetése nehézségekbe ütközött (a papírok nem kerültek haza), de a digitnaplónak köszönhetően időben eljutott a hír a családokhoz. Az osztály nagy része kicsit megijedt a táv hallatán (25 km), így jelezték, hogy most még nem mernek eljönni, de a második félévre már tervezik a részvételt egy hasonló bicajozáson.

dscf8888

Szombat délután végül is 11 fővel (6 diákkal és 5 szülővel) indultunk el az iskolától, a Litér-Szentkirályszabadja-Balatonalmádi-Balatonfűzfő-Litér körre. Remek időben volt részünk, semmilyen nehezítést (szél, eső) nem kaptunk odaföntről. Minden nebuló ügyesen és kitartóan szelte a kilómétereket. Időnként megálltunk és a szétszakadt mezőnyt bevárva együtt indultunk tovább. Szentkirályszabadján a játszótéren és B.almádiban a fagyizónál pihentünk egy nagyobb lélegzetvételnyit, majd boldogan megmászva a Litérre vezető meredek emelkedőt értünk vissza iskolánkhoz.

A csapat jól érezte magát, valaki jobban, valaki kevésbé fáradt el, de a közös élmény megérte a rááldozott időt és fáradságot.

Köszönöm mindenkinek a részvételt, tavasszal folytatjuk!

Képek