Bérmálkozó diákjaink

2023. május 29-én, pünkösdhétfőn, iskolánk hét tanulója a bérmálás szentségéhez járult. Az ünnepi szentmisére a balatonfűzfői Jézus Szíve Plébániatemplomban került sor, melyet Dr. Takáts István érseki helynök, Szijártó László esperes és Laposa Norbert atya koncelebrált.

Frank Fanni (8.o.), Jónás Titanilla Lili (8.o.), Paizs Péter Dániel (8.o.), Varga Lara Rebeka (8.o.), Varga Milán Adrián (8.o.), Waldmann Jázmin (8.o.) és Kozó Hanna (7.o.) sok éves hitoktatás, alapos felkészítés és szorgalmas szentmise látogatások után váltak keresztény nagykorúvá.

„Mennyivel többet lát az, aki a szeretet fényében nézheti a másikat, s milyen keveset ért meg az, aki erre a fényre világtalan. És a hitnek is van világossága, amelynek fényében ugyancsak többet, jobban lehet látni. Amennyiben ez a fény megvan, akkor az ember könnyebben elhagyja a félelmet, és helyette öröm költözik a szívébe” hirdette dr. Takáts István.

Köszönjük István atyának a bérmálás kiszolgáltatását, László atyának, hogy jelenlétével emelte az ünnep fényét, Norbert atyának és katolikus hitoktatóinknak a felkészítést, a szülőknek, keresztszülőknek és a bérmaszülőknek az útmutatást.

Lakics Krisztián