Diáknapok Ökosan

Az idei tanévben is megtartottuk hagyományos rendezvénysorozatunkat, a Diáknapokat. Témánk a környezettudatos életvezetés volt, amelynek aktualitást ad az is, hogy intézményünk ökoiskolává szeretne válni.

A tanulókat négy csapatba sorsoltuk, mindegyikhez választottak a gyerekek vezetőt és helyettest. Előzetes feladatokat kaptak már májusban, mint például plakát készítése adott témában, gyógynövény-gyűjtemény préselése, választott természeti környezet „örökbefogadása”. A csoportok lelkesen és ügyesen készültek. Bevezető programként június 12-én meghallgathattuk Szűcs Attila tanár úr előadását „Soha sincs jó idő?” címmel, ami az éghajlatváltozás témakörét járta körül.

[slideshow_deploy id=’3533′]

Június 13-án a kicsik filmet néztek a Földről,  a nagyok előadásokat hallgathattak rendhagyó órák keretében. Felsős diákjaink gyönyörű növénykompozíciókat ültettek, melyek az udvart díszítik és komposztkast kezdtek el összeállítani vesszőből fonva. Délután a sporté és a játszóházé volt a főszerep. A játszóházban újrahasznosítható tárgyakból készíthető játékokat, használati eszközöket gyárthattak a gyermekek. Június 14-én akadályverseny keretében versenyeztek a csapatok. Jó hangulatban és komoly versenyszellemben látogatták az állomásokat, adtak számot tudásukról. Tartalmas és hasznos napok voltak ezek és remény adott arra, hogy az ökoiskolává válásunkban sok diákunk segítségére és közreműködésére számíthatunk!