Go Boating! 3. osztályosaink vízre szálltak…

A Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2017. június 8-án, csütörtökön szervezte meg a GO BOATING napot. Ez a nyílt nap remek alkalom arra, hogy a 8-18 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással és azokkal a vitorlás klubokkal, iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait. A programhoz az idén már 18 vitorlás egyesület kapcsolódott a Balatonon, Velencei-tavon, Fertő-tavon és az Orfűi-tavon. Több helyen fogadták a gyerekeket, köztük a Balaton Center Vitorlástáborban, ahová meghívást kapott iskolánk 3. osztálya. 27 diákunk vett részt a Go Boating napon.

[slideshow_deploy id=’3507′]

A gyerekek nagyon élvezték már a Balatonfűzfőre való buszozást is. Néhány perces séta után megérkeztek a Balaton Center Vitorlástábor Csónakházához, ahol izgatottan várták az előttük álló programokat. Már hetek óta készültek erre a napra, egy nagy plakáttal és sok kicsi színessel díszített papírhajóval lepték meg vendéglátóikat. Amíg az osztály egyik fele tőkesúlyos nagyhajókkal szelte a habokat és testközelben ismerkedett a vitorlázás örömeivel, addig a másik fele egy kiadós bemelegítő torna után a különböző vízi járművekkel ismerkedhetett meg egy bemutató segítségével. Az anyahajótól elkezdve, a tengerjáró luxushajókon át, egészen a vizibicikliig mindenről szó esett. Ezt követően egy kódfejtés következett, ahol a kódlobogók segítségével leírt titkos üzenetet kellett a gyereknek megfejteniük. Egy optimiszt típusú vitorlás kishajó bemutatására is sor került, amivel ennyi idős gyermekek vitorlázni tanulnak. Ezt követően a két csapat helyszínt cserélt, így mindenki minden programon részt vehetett. Zárásként pedig a Minimax Gyerekhajóra és a Balatoni Bobra sorsoltak ki jegyeket az osztály tagjai között. De senki sem távozott üres kézzel, mert útravalónak még egy finom jégkrémet is kaptak a gyerekek.

Ha valaki kedvet kapott, akkor jelentkezzen Mohos Katalin tanárnőnél, 2017. július 3.-8.-ig tartó táborban van még pár szabad hely, a többi turnus már betelt.