Egészségnap II. alkalom

Februárban ismét az egészség volt a központi téma. Ezt a délutánt Spengler András tanár úr vidám sorversenyekkel indította el.

Az 1. és a 2. osztály számára szóló előadás arról szólt, hogy ők mit tudnak tenni a mindennapokban a jobb közérzetükért, eredményesebb iskolai munkájukért és azért, hogy egészséges felnőtt váljék belőlük, aki hajlandó is tenni az egészségéért. Ezt az egészséges ételek bemutatásával, megismertetésével próbálta Egyedné Kamondi Tünde tanárnő elérni.

A védőnő előadásán a téma a személyi higiénia volt. Ezen belül is elsősorban a tisztálkodás és a fogmosás kapott hangsúlyt. A 3-4. osztályos tanulók együtt voltak jelen a foglalkozáson.

Vidáman és hasznosan telt a délután.

A sport kiemelkedő szerepe az egészség megőrzésében, a sport és az eredményes tanulás összefüggései, az iskolai testnevelés szerepe és célja a mindennapokban, a sportos életmód előnyei – az élet különböző szegmenseiben, ezek a fontos témák kerültek szóba Spengler András tanár úr előadásán. A sport az örömszerzés egyik formája – hívta fel a gyerekek figyelmét. Arról is beszélt, hogy mit és hogyan sportoljunk , hiszen  minden ember más.

Az 5. és 6. osztály a testékszerek és a tetoválások káros hatásairól és hátrányairól hallgathattak előadást.

A programot megint egészséges élelmiszerekből összeválogatott uzsonnával zártuk. Ez ismét osztatlan sikert aratott. Padlizsánkrémes, körözöttes, sajtos-zöldséges kenyeret ehettek, és salátákat kóstolhattak a gyerekek.

Vidám, hasznos, kellemes délutánt töltöttünk az iskolában.

fejlec