Egy aktív nap a szabadban: diák-és sportnap Királyszentistvánon

2023. szeptember 25-én intézményünk összes tanulója és pedagógusa gyalogtúrára indult. Célunk a királyszentistváni szabadtéri fitneszpark, játszótér és focipálya volt. Diák sportnapot tartottunk és a Mozdulj a klímáért! programban vettünk részt.

Mielőtt elindultunk a hagyományos diákpolgármester választás bemutatkozó eseményére is sor került.

A gyalogtúrát minden osztály könnyedén teljesítette, vidáman és jó tempóban haladva értünk Királyszentistvánra. Ott már Moldován László tanár úr várt bennünket, aki az egész rendezvény alatt gondoskodott a hangosításról.

A reggeli elfogyasztása után kihirdettük a diákpolgármestert. A 2023/24-es tanévben ezt a posztot Kaiser Kevin 8. osztályos tanuló tölti be. Helyettesének Böröndi Zsombor 7. osztályos tanulót választottuk meg.

Bemelegítésként Brigi néni, a 4. osztály egyik tanítója zenés tornát vezényelt le az egész közösség számára. Ezután elkezdődtek a csapatversenyek. Minden osztály megmérette magát sorversenyben, fociban és alkotó, kreatív tevékenységekben. Minden tanulónk és pedagógusunk aktívan, lelkesen vett részt minden feladatban. Igazi közösségi élményben volt része az egész iskolának. Délután eredményhirdetéssel zártunk, melynek részeként minden osztály őszi gyümölcsöket kapott ajándékba a Diákönkormányzat jóvoltából. 14 órakor újra felkerekedtünk és gyalog indultunk vissza Litérre. Fáradtan, de élményekkel gazdagodva értünk vissza az iskolához.

Köszönet Spengler Andrásnak és Dancs Csabának a sporttevékenységek szervezéséért, Bán Helgának és Károlyi Györgyné, Ildikónak a kreatív feladatok koordinálásáért!

Köszönjük szépen a remek helyszínt Királyszentistván Község Önkormányzatának, Kőszegi Ilona polgármester Asszonynak!