Egy „bakancslistás” program… :)

Régóta dédelgetett álmom vált valóra december 3-án, szombaton. Évek óta terveztem, hogy az érdeklődő litéri diákokkal, szüleikkel és pedagógus kollégáimmal az adventi időszakban elutazhassunk a Magyar Állami Operaház impozáns épületébe. Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része szerte a világban és a budapesti Operaházban is.

A mi 50 fős csoportunk részese lehetett ennek a csodának. Különleges élmény volt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, csak a zene és tánc nyelvén megismerni ezt a kedves karácsonyi történetet. A megszólalásig élethű díszletek között, a szebbnél szebb jelmezekbe öltözött balett-táncosok hamar visszarepítettek bennünket a XIX. századba. Marika álmában szoríthattunk, hogy a megelevenedett ólomkatonák élén harcoló Diótörő legyőzze a gonosz Egérkirályt. Csodás volt a hópihék tánca a téli erdei tájjá alakult díszletben. A II. felvonásban egy különleges utazás részesei lehettünk a mesterien kidolgozott koreográfiák és a fülbemászó Csajkovszkij dallamok világában.

Remélhetőleg, ha a karácsonyi díszek között valaki megpillant egy Diótörő figurát, felelevenednek benne a szombati előadás emlékképei…

Köszönettel tartozom az alsó tagozatos munkaközösség tagjainak, akik a szervezésben segítségemre voltak és mindenben támogattak. Külön köszönet illeti Szabó Anitát, aki a jegyek megszerzésében nyújtott hathatós segítséget. Nagyon köszönöm a velünk utazó Szülőknek, hogy kedvesen, türelmesen vigyáztak csoportunk minden tagjára.

Kertészné Kárpáti Katalin szervező pedagógus