Egyházmegyei hittanverseny iskolánkban

p1010209

A Veszprémi Református Egyházmegye ezen az őszön is megrendezte megyei hittanversenyét 2016. október 29-én, szombaton. A hittanversenyen 10 csapat, kb. 70 gyermek vett részt kísérőikkel együtt. Alsóőrs 2, Csajág 2, Tótvázsony 2, Balatonkenese, Papkeszi, Balatonarács és Litér 1-1 csapattal képviseltette magát.

A verseny anyaga Mózes élete volt. Az ószövetségi ősatya történetét hat állomáson, többféle feladattal dolgoztuk fel. A feladatok között logikai és ügyességi is. De mindegyik kihívások elé állította a versenyzőket.

Az idei megyei hittanversenyt mi, azaz a Litéri Sasok: Szujó Míra, Vida Zara, Kozma Anna, Zavada Bianka, Kucserka Szabolcs és Supán Szilveszter összeállítású csapat nyerte. Először végeztük a dobogó legfelső fokán! Gyermekeink mind csapategységben, mind tudásban, mind ügyességben, ha kicsivel is, de jobbnak bizonyultak a többieknél. Gratulálunk!

p1010152

Köszönjük minden segítő, előkészítő, állomásvezető, felkészítő segítőtársam munkáját! Külön köszönöm, Molnár Gabriella egyházmegyei katechetikai előadó, Pintér Katalin igazgató helyettesünk és Kisantal Zsuzsa iskolatitkár segítségét a feladatok összeállításában! Köszönöm Gyenes Viktor igazgató úrnak, hogy erre a szombati napra iskolánk egyházmegyénk hittanos versenyének helyszíne lehetett.

Szabó J. Róbert lelkipásztor, hitoktató