Jutalomkirándulás az Országházban

Október 26-án, szerdán, egy busznyi általános iskolás és felnőtt indult Budapestre. A kirándulást jutalomként kapták azok az általános iskolás gyermekek, akik részt vettek a Csopaki Református Általános Iskola által meghirdetett, a 1956-os forradalom- és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából meghirdetett szavaló versenyen. (Erről a versenyről korábban már írtunk!) Ezen a versenyen iskolánkat Szőnyegh Ádám 8. osztályos tanuló képviselte.

A jutalomkirándulás első állomása az Országház volt, majd megtekintettük a Parlamentről, és a magyar állami törvénykezés 1000 évéről szóló interaktív kiállításokat. Utunkat az 56-os forradalom- és szabadságharcról készült emlékkiállítással zártuk a Néprajzi Múzeumban.

A kirándulás különlegessége volt az is, hogy fogadott bennünket Dr. Kontrát Károly államtitkár úr, megyénk országgyűlési képviselője is. Államtitkár úr kedves szavakkal köszöntötte a 49 gyermeket, és az őket kísérő felnőtteket, sok áldást kívánva az életünkre.

Köszönjük a szervező csopaki iskola által számunkra felajánlott lehetőséget, hogy Ádámmal ketten képviselhettük iskolánkat ezen a kiránduláson.

Szabó J. Róbert lelkipásztor

img_20161026_110637 img_20161026_134258