Egyházmegyei sportnap Alsóörs – 2019. május 9.

Az egyházmegye Református Általános Iskoláinak rendeztek sportversenyt Alsóörsön az Endrődi Sándor Református Iskolában, immár második alkalommal. Iskolánk labdarúgás sportágban képviseltette magát két csapattal, egy 5-6. és egy 7-8. osztályos csapattal. A rendezvényen öt település iskolái (Alsóörs, Balatonfüred, Csopak, Litér és Papkeszi) vettek részt és küzdöttek sportszerűen és jókedvűen egymással. A rossz idő ellenére beszorultunk a városi sportcsarnokba, de ennek ellenére remek hangulatban telt a napunk.

A csapataink nagyon derekasan helytálltak, küzdöttek és csak hajszálon – inkább 1 gólon – múltak a nagyobb sikerek. A 7-8. osztályos fiúk a 3. helyen végeztek, míg az 5-6. osztályosok a 4. helyen. A kisebbek korosztályában nagyon kiegyenlített volt a mezőny. A négy meccsből elkönyvelhettünk egy vereséget, két döntetlent és egy győzelmet. Ezzel a jó eredménnyel is azonban gólkülönbség miatt lemaradtunk a 3. helyről. Kissé csalódott volt a csapat, mert a füredi iskolát egy kis „szerencsével” le tudtuk volna győzni és akkor máris a 2. helyen végeztünk volna. Mindkét csapatnak jár a dicséret!

Vendéglátóink finom ebéddel vártak minket a mérkőzéseket követően, amit örömmel és jóízűen fogyasztottunk el. Jövőre ismételten szeretnénk megmérettetni magunkat és egy lány csapatot is ki fogunk állítani!

KÉPEK

Spengler András testnevelő tanár