Erdei iskolában a 4. osztályosok

Erdei iskolai beszámoló Szabó Bernadatt megfogalmazásában:

2022. május 10-én erdei iskolába indultunk az osztályommal. A célállomás Kőröshegy volt. Még az első nap megnéztük a helyi levendulást. Összegyűjtöttük, milyen növényekkel találkoztunk. Elsétáltunk a Széchenyi kastélyhoz és beszélgettünk Széchenyi Zsigmondról. A kastély mögötti halastónál megpróbálkoztunk a halfogással. A halak sajnos nem haraptak a nádpecákra. Viszont a természetben talált dolgokból gyönyörű képeket készítettünk közösen. Nagyon jól sikerült az esti sütögetés is. Hamar elérkezett a takarodó nem kímélve a röhögcsélni és beszélgetni vágyókat. A szállás elcsendesedett.

Másnap reggeli után útvonalterv készült a környezetfüzetbe. Vendégeink, Viktor bácsi és Lilla néni (jövendő felsős osztályfőnökünk) is megérkeztek és nekivágtunk a nagy túrának. Sok gyaloglás után lovak közé tévedtünk, Laci bácsi mentett meg minket a felbőszült patásoktól. Viktor bácsi egész mogyorós csokival érkezett, ami nagyon kellett, hogy folytatni tudjuk az utat. A csokit nyomtalanul eltűntettük. Újult erővel másztuk meg a Fejér-kővárat. Délután a szállásunkon még íjászkodtunk. Szép eredményeket értük el a lövöldözésben. Vacsora után kezdődött a pizsamás fogócska és tánc.

A harmadik napon elsétáltunk Balatonföldvárig. Itt néhány már fogtak halat – egy kedves horgászbácsi segítségével, aki kölcsönadta az egyik aznapi zsákmányát egy fotózás erejéig. A Galamb-szigetre egy hídon jutottunk el. Ott ebédeltünk, kihasználtuk a lehetőséget, hogy a helyi fitnesz pályán végre mozoghattunk egy kicsit….

A kőröshegyi szállásunk tiszta volt és kényelmes, az étel pedig nagyon finom. Jól éreztük magunkat, de már sokunkat húzott haza a szívünk, így élményekkel teli és fáradtan ültünk be újra a hazafelé vivő buszba.

Köszönjük tanárainknak, Ildikó néninek és Csilla néninek, hogy megszervezték nekünk ezt a kalandot.