Go Boating! Idén is!

A Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2018. június 7-én, csütörtökön szervezte meg a GO BOATING napot. Ez a nyílt nap remek alkalom arra, hogy a 8-18 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással és azokkal a vitorlás klubokkal, iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait. A programhoz az idén már 18 vitorlás egyesület kapcsolódott a Balatonon, Velencei-tavon, Fertő-tavon és az Orfűi-tavon. Több helyen fogadták a gyerekeket, köztük a Balaton Center Vitorlástáborban, ahová meghívást kapott iskolánk 1. osztálya, ahol 30 diákunk 3 tanító kíséretében vett részt a Go Boating napon.

A gyerekek nagyon élvezték már a Balatonfűzfőre való buszozást is. Néhány perces séta után megérkeztek a Balaton Center Vitorlástábor Csónakházához, ahol izgatottan várták az előttük álló programokat.  Amíg az osztály egyik fele tőkesúlyos nagyhajókkal szelte a habokat és testközelben ismerkedett a vitorlázás örömeivel, addig a másik fele labdás és vizes játékokkal szórakozott. Egy optimiszt típusú vitorlás kishajó bemutatására is sor került, amivel ennyi idős gyermekek vitorlázni tanulnak. Ezt követően a két csapat helyszínt cserélt, majd következett a vizibombás összecsapás a gyerekek legnagyobb örömére. A tombolán a Kócoska Mesebolt által felajánlott játékok mellett a BalatoniBob Szabadidőparkban beváltható csúszásokat sorsoltak ki az osztály tagjai között. De senki sem távozott üres kézzel, mert útravalónak még egy finom jégkrémet is kaptak a gyerekek.

A táborról részletes információ a Balaton Center Vitorlástábor honlapján, fotók, videók pedig Facebook oldalukon található.

Köszönet a szervezésért Mohos Katalin tanárnőnek!

[slideshow_deploy id=’4535′]