Gratulálunk Alíz!

100 szóban Veszprém – Történetek Veszprémről

Idén nyáron dr. Dióssy László és Wéber László nagyot álmodott. Veszprém 100 szóban.

Olyan írásokat vártak Veszprémről nem csak veszprémiektől, amik maximum száz szóban mutatják be a várost, egy-egy helyét, eseményét, életérzését. Erre a pályázatra korhatár nélkül lehetett versenyműveket beadni.

Aliz úgy döntött, megpróbálja. Az első öröm akkor ért minket, amikor kiderült, a közel 600 írás közül bekerült abba a 78-ba, akik közül szakmai zsűri választja ki a díjjazottakat, vagyis a döntőbe.

Amikor kedden, szeptember 11-én megérkeztünk, nem tudtuk, mire számítsunk. Aliz volt a legfiatalabb a jelenlévők körül, és végül kiderült, ténylegesen is ő volt a legfiatalabb induló a versenyben.

Végül nem díjazták, de egy sorsoláson nyert egy festményt, ami az egyik írás illusztrációja a könyvben. Amikor átvette a nyereményt, és megmondta a nevét Dióssy László szeme felcsillant, mert emlékezett a nevére a kötetből. Ekkor külön is megtapsolták.

Végül készült egy közös fotó is a két ötletgazdával, akik több hónapos profi munkával kivitelezték ezt a kötetet, amiben immár örökre megtalálható Aliz száz szavas írása.

Homolya-Halápi Tímea