Gyalogtúrán a 2/B osztály

2023. április 22-én, a Föld napján, 22 lelkes gyerkőccel felkerekedtünk és vonatra szálltunk. Az év talán első igazán szép tavaszi napján nyakunkba vettük a Bakonyt, Porva-Csesznektől Vinyéig gyalogoltunk. A Cuha-völgy legszebb szakaszát jártuk be, ahol a tiszta, erdei levegő mellett csodás látványban is részünk volt.

Lélegzetünket visszatartva figyeltük a hatalmas sziklafalon felfelé kapaszkodó, bátor hegymászókat, alaposan szemügyre vettük a hegyoldalban magasodó fák eső által kimosott óriási gyökereit, és integettünk a fejünk fölött zakatoló vonat utasainak is. Mellettünk kanyargott a Cuha-patak, melyben az elmúlt hét sok csapadéka többször is kihívások elé állított minket. Nyolc gázlón kellett átkelnünk, melyek között volt néhány könnyebben átjárható, de többsége bizony nagy odafigyelést és bátorságot igényelt. Szerencsére mindegyiken sikerült fürdés nélkül átjutnunk. A bátrabbak mezítláb sétáltak át a vízen, a többség azonban megpróbált száraz lábbal átkelni egyik oldalról a másikra. A túra végén Vinyén, egy klassz játszótér, vattacukor és jégrém várt minket.

Késő délután ismét vonatra szálltunk és elindultunk haza. A vonat ablakából kinézve fentről is láttuk az általunk bebarangolt völgy egy részét és Veszprémig gyönyörködhettünk a magunk mögött hagyott bakonyi tájban.

Köszönettel tartozunk a velünk tartó szülőknek nem csak a kíséretért, hanem a sok segítségért és a rengeteg fénykép és videó készítéséért is.

Nagy Anita és Noszlopy Szilvia osztályfőnökök