Igazgatói bejelentés

kisantikep

A Litéri Református Általános Iskolának három éve vagyok igazgatója, miután négy évet az iskola elődintézményének voltam intézményvezetője, azelőtt pedig majdnem egy esztendőt óraadó tanárként tanítottam. Lassan hét év intézményvezetői munka után úgy döntöttem, a tanév befejeztével lemondok tisztségemről. 

Akik közel állnak hozzám, tudják, hogy ez életem legintenzívebb, ugyanakkor legfárasztóbb időszaka volt, melynek már az elején, 2009-ben megfogalmaztam: Megbízásom idejét, 5 évét becsülettel végigviszem, de nem ez az, amit életem végéig szeretnék csinálni.” 

A negyedik év végén keresztyén iskolát alapítottunk, szükség volt rám, nem hagyhattam ott a feladatot. De az alapállás nem változott: Szeretek tanítani, bátorítani, kutatni, írni, alkotni. De az intézmény felelősségét tovább hordozni nem akarom.

Sokan kérdezték az okot. Informatikatanári diplomám megszerzése óta, a múlt évben megjelent első könyvem, előadásokat tartok, tanulmányokat írok, középiskolában óraadóként grafikát tanítok. Szeretnék ezzel többet foglalkozni, tanítani, fejleszteni.

Tiszta helyzetet hagyok hátra: Az intézmény épült, szépült, fejlődött, változott igazgatóságom alatt. Emberarcú iskola lett, ahol szeretik a gyermekeket, a pedagógusok, munkatársak megbecsülik egymást. Összetartó, szakmailag megbízható, stabil közösség.

Május 3-án a fenntartó Presbitériumnak, május 4-én kollégáimnak is bejelentettem döntésemet. A fenntartó úgy döntött, pályázatot ír ki az intézményvezetői állásra, így jó esélye van az iskolának, hogy a nyár végén új igazgatóval folytathatja munkáját.

Megköszönve kollégáim szeretetét, a szülők bizalmát, egyházközségünk és önkormányzatunk támogatását, a Mindenható Isten segítségét kérem az új igazgató megtalálásához!

Litér, 2015. május 4. Kisantal Tibor igazgató