Iskolában az erdő

2024. május 22-én, szerdán Illés Gergely, a Balaton- felvidéki Erdészeti Erdei Iskola vezetője látogatott intézményünkbe.

„Iskolában az erdő” címmel tartott interaktív erdőpedagógiai foglalkozást a 3.A, a 3.B és a 4. osztályok tanulóinak. A gyerekek aktívak voltak, kérdezhettek, elmondhatták véleményüket, a feltett kérdésekre válaszoltak.

Az előadás anyagába beépítette nemcsak a környezettudatosságot, hanem az erdészeti, természetvédelmi feladatokat is. Az előadás során az erdő életét és a kapcsolódó tevékenységeket hitelesen mutatta be az erdőt gondozó szakember.

Miután megismerkedtek az erdő színes és gazdag világával és beszélgettek az erdő és élővilágának védelméről, Illés Gergely ötletesen alakította ki a csoportokat: a háttal álló gyerekek kezébe különböző terméseket vagy csigaházat csempészett, majd az azonos tárggyal rendelkező gyerekek különböző feladatokat oldottak meg közösen.

Bízunk abban, hogy iskolánk fiatal nemzedékében sikerült felébreszteni a természetes környezet iránti érdeklődést.

Köszönjük az iskola vezetésének és a Balaton- felvidéki Erdészeti Erdei Iskola vezetőjenek, hogy megrendezésre került ez a foglalkozás!

Faust Zita