ITF Taekwondo verseny

A Pandémia időszakát követően a Taekwondo világába is lassanként visszatér az élet. A 2021-22-es tanév első versenyét 2021. október 16-17-én rendezték meg Budapesten a Rendészeti Szabadidő- és Sportcentrumban.  Ez a verseny egy nemzetközi rendezés szokott lenni, de az idén még csak a hazai versenyzők képviseltették magukat, köztük természetesen a Farkasodu csapat versenyzői is.  A csapat most kisebb létszámmal, de annál nagyobb eredménnyel zárta a szombatot.  Gyermek kategóriában eddig sem volt kérdés a Farkasodu országos dominanciája, ezt a hagyományt most sem szakították meg a nebulók. Ahol elindultak, az aranyérmek Litérre jöttek. 

A lányoknál a következő dobogós eredmények születtek:  –  Justin Alíz  formagyakorlat 1.hely, szabad küzdelem 1.hely, speciális törés 2.hely – Kányai Léna formagyakorlat 3.hely, szabad küzdelem 3.hely, erőtörés 1.hely .

Gratulálunk lányok,  nagyon ügyesek voltatok! 


A fiúkat iskolánkból Kányai Szebasztián képviselte, aki minden nevezett versenyszámából aranyéremmel tért haza. – Formagyakorlat- Szabadküzdelem- Erőtörés- Speciális törés
A Farkasodu oktatási szintjét dicséri, hogy Szebesztiánnak 2GUP-os, piros öves szintjén gyermek formagyakorlat kategóriában nincs egy csapatban sem ellenfele, küzdelemben pedig hosszú egyeztetés után nem állítottak ki ellenfelet a csapatok.  Ezek után az erő- és speciális törés győzelem már ráadás eredmény volt Szebinek. Gratulálunk Szebi. Szép eredmény!

Serdülő kategóriában is voltak kiemelkedő lány és fiú helyezéseink:
– Térmeg Sára formagyakorlatban 3.helyen zárt, míg szabad küzdelemben Szebasztián példájára nem talált ellenfélre, 1.hely, arany érem lett a jutalma.  Gratulálunk Sára! 
– Vincze Botond formagyakorlatban 3.hely, küzdelemben 2.helyet ért el. Boti az elmúlt 6 verseny éve legkomolyabb küzdelem döntőjében a tervezett 2 menet helyett 5 menetben élete eddigi legszebb versenyzésével egy hajszállal lett ezüst érmes. Nagyon büszkék vagyunk rád! 

És végül, de nem utolsó sorban, a rangidős serdülőnk Justin Zalán formagyakorlatban 3.helyet küzdelemben 2.helyet szerzett meg magának a 12-14 évesek között. Gratulálunk neked is Zalán! 
A TKD-sok következő kihívása a novemberi Diákolimpia lesz, amire lelkesen készülnek. Hajrá Farkasodu, Hajrá Litér!

Ezek a csodás eredmények nem jöhetnének létre az Iskola támogatása nélkül, köszönjük Igazgató Úrnak, hogy mindig van helyünk a tornateremben, ahol edzeni tudunk. 

Vincze Kriszta (szülő)