Kerékpártúra – 2022.04.21.

A második félév első kerékpáros túráját tartottuk meg a tavaszi szünetben. Egy csütörtöki napot tűztünk ki Anita nénivel, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, mert remek időnk volt az egész túra alatt. A tervezett táv a kiírás szerint kb. 40 km-es lett volna, de a túra végén leolvasva a kilométer számlálót még a 30 km-t sem értük el. Természetesen ez nem von le a túrázók érdemeiből, sőt, a tervezett érkezési időhöz képest egy órával hamarabb visszaértünk, mert a csapat nagyon jól bírta a tekerést, mindenkinek jár a tesi 5-ös a teljesítményéért. Két szülő is megtisztelte a túránkat, nekik sajnos az 5-öst nem tudom beírni! 🙂

Az iskolától indultunk Szentkirályszabadjára, ahol a játszótérnél – elkészült a felújítás – tartottuk az első pihenőt. Ki is próbálták diákjaink az új játékokat, nagyon élvezték, a fiúk közül páran túl is lőttek a célon és kissé felfordult a gyomruk a sok forgástól.

A következő „nagyon megterhelő” szakaszban egészen Balatonalmádi központjába tekertünk, érintve Káptalanfüred elejét. Nagyon szép fekvésű ingatlanok mellett haladtunk el, mindenki kiválasztotta melyiket fogadná el magának. Almádi központjába nem maradhatott el a fagyizás, ami nagyon jól esett mindenkinek, volt aki 4 gombócot is elnyalt.

Kis pihenés és indultunk is Fűzfő irányába, majd megkezdtük a felfelé araszolást Litérre. A diákok nagyon jó kondiban voltak, szinte mindenki leszállás nélkül jött fel a tripoliszon, lassan nekem kell jobban figyelnem a kondimra, nehogy lemaradjak!

Az emelkedő tetején értékeltük a napot, majd mindenki az iskolához vezető úton letért az otthona irányába. Köszönöm minden résztvevőnek ezt a csodás napot, jó volt együtt tekerni!

Spengler András testnevelő tanár

Képek:

https://photos.app.goo.gl/9aqTs49JRupSisR38