Komplex közlekedési ismeretek

Komplex közlekedési ismeretek oktatása (baleset-megelőzési ismeretek) közlekedésbiztonsági program

2014. március 19-én a 3. és 4. osztályos diákok számára közlekedésbiztonsági programot szerveztünk.

Délelőtt az Országos Mentőszolgálat két kollégája beszélgetett a tanulókkal, majd a gyerekek lehetőséget kaptak a mentőautó felfedezésére is. Ezután Újvári Attiláné védőnő és kolléganője elsősegély-nyújtási ismereteket oktattak. Az elméleti oktatás kiegészült a gyerekek számára izgalmas kötözési és sebellátási gyakorlatokkal is.

Pintér Katalin igazgatóhelyettes a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól tartott foglalkozást. A tanulók nagy kedvvel végezték az interaktív táblás feladatokat. Sok ismeretük volt már, amire építhettünk az új anyag elsajátításánál. A fejezetzáró feladatokat szinte mindenki hibátlanul oldotta meg. Jó hangulatú, sokféle képességet megmozgató foglalkozást tartottunk.

A polgárőrség és a rendőrség segítségével a pályázati pénzből beszerzett közlekedési táblák felállításával tanpályát alakítottunk ki az iskola udvarán, ahol a már megismert gyalogosokra és kerékpárosokra vonatkozó szabályok betartását gyakorolhatták diákjaink. A feladatok között szerepelt: Ismert közútjelző táblák felismerése és azok jelentése szerinti közlekedés. A közlekedésben résztvevő partnerekhez való alkalmazkodás. Elsőbbségadás, gyalogátkelő, vasúti kereszteződés, kerékpározást tiltó táblák. A tanpálya már ismerős volt számukra. Kicsit zavaró volt a fel-feltámadó szél, de polgárőreink feltalálták magukat, és a táblák rögzítését is megoldották.

Képek

fejlec