Kórustalálkozó Balatonfűzfőn

[slideshow_deploy id=’3931′]

Nagy izgalom és várakozás előzte meg az idei fűzfői Szent Imre-napi énekkari találkozót. Az esemény minden évben rangos szakmai találkozás a környék kórusaival, ezért komolyan fel kellett készülnünk. Szakmai várakozásunk beigazolódott, mert a kórusok színvonalas előadásokkal jöttek. A litéri kórus is kitett magáért. Iskolánk büszke lehet tanulóira. Az utolsó két hét próbái meghozták az eredményt. A csapat fegyelmezetten, a megbeszéltek szerint, az elvárható szinten hozta a maximumot, és adta elő a két dalt (Szép holnap, Pillangó, ha lehetnénk). Ki kell emelnünk szólistáinkat, hiszen rajtuk sok múlott, hogy a dalok sikeresek legyenek. Petrik András (5., ének, zongora, gitár), Galambos Dániel (4., ének), Zapletál Zoé (4., ének) és Veiczer Dorina (7., gitár) a nagy izgalmuk ellenére, jól valósították meg feladatukat. Köszönettel tartozunk Kisantal Tibor tanárbácsinak is, hiszen nélküle nem ismertük volna meg a Pillangó, ha lehetnénk című dalunkat. Ez a dal különösen nagy sikert aratott, vidámságával megadva a találkozó hangulatát.
Úgy tűnik, arra is büszkék lehetünk, hogy a tavalyi dalainkkal irányt mutattunk, hiszen most több kórus lépett fel magas színvonalú vidám illetve nem kimondottan egyházi produkcióval. Laposa Norbert plébános úr is örült ezeknek a daloknak. Az atya gyerekek felé való érzékenységét dicséri, hogy már az idén változtatott a szervezésen. Korábbra hozta az eseményt, így a tanulók is örömmel, nagyobb türelemmel hallgatták végig a produkciókat. A plébános úr jelezte, hogy jövőre már októberben szeretné megszervezni a találkozót. Diákjaink a hagyomány szerint megkoszorúzták Szent Imre szobrát a plébánia előtt. A nap szeretet vendégséggel, ismerkedéssel, sőt barátkozással zárult. A gyerekek hangulatát mutatta, hogy az egész heti tanulás ellenére, péntek délután nagyon vidáman, felszabadultan várták a buszindulást hazafelé.
Ezúton szeretnénk megköszönni tanárainknak is, hogy segítették a próbákat, hogy méltón képviselhessük szeretett iskolánkat.
Babai Rózsa (8)
Bakos Gergő (8)
Eősze Laura (8)
Hanthy Szabolcs (5)
Mós Anna (5)
Pintér Zétény (5)
Molnár Debóra (4)
Pénzes Szandra (4)
Pöttendi Imola (4)
Sárközi Dominik (4)
Szujó Míra (4)
Jónás Titanilla (3)
Frank Fanni (3)
Waldmann Jázmin (3)
Moldován László és Pintér Katalin
Az ÖBÖL TV riportja az alkalomról megtekinthető az alábbi linken: Énekkari találkozó Balatonfűzfőn