Megkezdődtek iskolánkban az 1. Ökosodós Témanapok!

[slideshow_deploy id=’4341′]
A tavaszi ökoiskola pályázatunk apropóján, illetve a Föld születésnapja alkalmából  az idei évben 4 napon keresztül foglalkozunk 2-2 óra erejéig a fenntarthatóság valamely részterületével.
Április 20 és 21-én szemetet gyűjtöttünk Litér község területén, valamint elkezdtünk 4 darab magaságyást építeni.
Április 23-án a székesfehérvári Gaja Egyesület tagja, Varga Gábor mikrobiológus mesélt a felsősöknek a fenntartható életről, illetve a talajról és a talajképződés segítéséről, a komposztálásról. Alsósaink közben  társas játékokat játszottak és kézműveskedtek egy–egy öko-témában.
Április 24-én kertészkedünk, illetve A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont elnöke, Szűcs Attila érkezik iskolánkba, hogy éghajlatváltozásról, túlnépesedésről és energiaválságról beszéljen. Szeretettel várunk minden kedves szülőt, vagy érdeklődőt!
Április 25-én a Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület elnökével, Ware Borbálával ültetjük be a magaságyásokat. Aki otthon is kertészkedik, és ideje engedi, legyen a vendégünk!
Reméljük mindenki hasznos információkkal gazdagodik ebben a pár napban melyek segítségével tudatosabbá válhat saját életét, szokásait illetően.