Méhészkedés, gyümölcsöslátogatás és állatmentés: pillanatképek az ÖKO SZAKKÖR életéből

2021. szeptember 17-én 3. alkalommal jártunk Szabó Sanyi bácsi méhésznél Sólyban. A kaptárak és itatók megtekintése közben a 80 méhcsalád életéről hallhattunk beszámolót, majd egy kis házi diós finomság elfogyasztása után a gyümölcsöst is megnéztük.  A gyerekek innen sem távozhattak a házigazda vendégszeretete nélkül: hatalmas paradicsomokat kaptak (magot a szakkörön fogunk majd), illetve isteni barackot, almát és körtét. Köszönjük Sanyi bácsi!

2021. szeptember 24-én egy Litér melletti gyümölcsösbe látogatunk el, ahonnan a veszprémi Rozales boltocska különleges lekvárjai származnak. Miklós Tamás és családja lesznek a vendéglátóink, 2 keréken érkezünk az erdő melletti területre, hogy a gyümölcsfák gondozásának és a termés leszüretelésének 21.századi módszereiről tanulhassunk a szabad ég alatt:) 

Szeptember 25-én délután a nemesvámosi telephelyű Vadmentő Alapítványhoz látogatunk el (szülők autós felajánlásainak köszönhetően), itt az állatmentés rejtelmeiről és problémáiról mesélnek nekünk, miközben kicsit segédkezhetünk is a kialakítás alatt álló központ munkálataiban.Várjuk a programokat nagyon és reméljük jó időnk lesz!:)

Bán Helga ÖKO SZAKKÖR vezető