Mozgalmas első adventi hét: gazdagító program, konténer elbontása, Mikulás várás és Mikulás Buli!

Advent első hétfőjén nagytiszteletű Szabó János Róbert esperes- lelkipásztor, iskolánk lelki vezetője a nemrég átadott új iskolaszárny aulájában tartotta meg immár hagyományos módon a reggeli áhitatot.

Öröm látni a pezsgő életet a korszerűen felszerelt, gyönyörű épületben! Nemcsak a szaktermeket vették használatba diákjaink, hanem a negyedik osztályosok is új, világos osztálytermet kaptak. Mi, tanítók és tanárok egyaránt hálásak vagyunk a közös tanáriért, ahol készülhetünk, elvonulhatunk, találkozhatunk, jókat beszélgethetünk.

Hétfőn a Református EGYMI Gazdagító Programja keretében került sor az 5. osztályunkban közösségépítő játékfoglalkozásokra. A gyerekek nagyon élvezték az alkalmat, köszönjük Puskás Fanni közreműködését!

A hét első napjaiban szétszerelték a konténer-osztálytermet, 2023. december 5- én pedig elszállításukra került sor. A kastélyépületből nagy érdeklődéssel figyelték az alsós gyerekek, ahogyan három hatalmas hidraulikus teherautó elvitte a konténereket. Szebb és nagyobb lett az udvar, visszanyertük a kosárlabdapályát.

2023. december 6-án fehérbe borult a táj körülöttünk, Litér község dobjait, házait, utcáit, parkjait hó födte be mindannyiunk meglepetésére. Több kisdiák már napokkal előtte jelezte, hogy havat kért a Mikulástól. Nagy volt az öröm! Volt hócsata, hason csúszás, hóemberépítés. A hókotró autónak is volt dolga: a felénk tartó Mikulás elől eltolta a havat, a latyakot. Pintér Katalin igazgatóhelyettes Asszony, mindannyiunk Kati nénije segítette őt. Minden alsós osztály verssel, énekkel várta a szépen feldíszített termekben. A gyerekek meglepően jók voltak aznap. Sok kisdiák rajzolt és levelet is írt neki, megköszönve az ajándékot, amit reggel kapott!  Finom édesség is előkerült a puttonyból iskolánk minden diákja számára. Köszönjük a finomságokat!

2023. december 8-án Mikulás- bulit rendeztünk a Litéri Református Általános Iskolában. A 8. osztályosok az iskola hagyományaihoz híven már korábban elkezdték a díszítést, bepakolták a tornatermet, elkészítették a varázsszobát. Az alsósoknak délután három órától kezdődött a rendezvény, mely öt óráig tartott. Önfeledt örömmel, jókedvvel vettek részt a különböző játékokban, a vetítésén, a táncban. A felsősök fergeteges bulija öt órától kezdődött. Iskolánk volt diákjai, jelenleg középiskolás fiatalok szolgáltatták a zenét. Köszönet érte!

A büfében sok finomság várt bennünket. Köszönjük a Szülői Munkaközösség tagjainak a szolgálatot, a sok kedvességet és mosolyt, a támogatást, a nyolcadik osztályos diákoknak pedig a kedves és korrekt kiszolgálást.

Isten áldását kérjük minden szülőtársra, diákra, kollégára, akik hozzájárultak bármilyen módon a rendezvény sikeréhez!

Faust Zita

Fotók: Faust Zita, Szabó Anita, Gyenes-Kotra Mónika, Lancz Hunor Atilla – KÖSZÖNJÜK SZÉPEN MINDENKINEK! 🙂