Művészeti iskolai gála

2021. június 4-én (péntek) tartottuk művészeti iskolai tanulóink évzáró gáláját. Erre az alkalomra a hangszeres bemutatókon túl a festészet-grafika és a kerámia tanszakon tanuló diákjaink színvonalas kiállítással is készültek.

A gálán Szabó Szilárd, az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatás Intézmény igazgatója köszöntötte a diákokat, szüleiket és a megjelent vendégeket.

Ezt követően a fúvós, a zongora és a gitár tanszakon tanuló diákjaink mutatták be tudásukat.

Az egyes bemutató blokkok között Szabó J. Róbert esperes, a Litéri Református Egyházközség lelkipásztora, valamint Iván Géza, az Enyingi Református Egyházközség lelkipásztora köszöntötték a megjelenteket, és osztották meg velünk értékes gondolataikat.

A műsorban vendégszereplőként köszönthettük Petrik András 8. osztályos tanulónkat, aki egy gyönyörű zongoradarabot mutatott be számunkra.

Zárásként pedig Rácz Bernadett tanárnő (zongora) és Demény István tanár úr (trombita) előadása következett. Emlékezvén a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulójára – hiszen június 4.-e minden évben a Nemzeti Összetartozás Napja – Gyenes Viktor, iskolánk igazgatója emlékezett, majd meglepetésként Demény István tanár úr egy svájci kürttel előadta a Székely Himnuszt, amelyet a közönség fennállva hallgatott.

A rendezvényünket Moldován László tanár úr hangosította, és biztosította a technikai hátteret. Ez az este méltó emlékezés volt arra, hogy a határok bár sajnos megváltoztak, a magyarságunk, és az ebből fakadó kultúra összeköt minket, bárhol is éljünk a nagyvilágban! Hálát adunk Istennek azért, hogy 2018. szeptember 1-óta az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény látja el iskolánkban a művészetoktatási feladatokat, ugyanis így biztosítva van a kultúra átadása diákjainknak, helyben.

Ebben a tanévben 60 diákunk vett részt Litéren alapfokú művészetoktatásban: festészet-grafika, kerámia, zongora, fúvós (furulya és tenorkürt), gitár tanszakokon, valamint zenei előképzőn (dalos a 2. osztályban). A következő tanévben reményeink szerint hegedű tanszakkal bővül a kínálat, és nagy öröm számunkra, hogy már eddig is mintegy 70 szülő kérte, hogy gyermeke valamely művészeti iskolai tanszakon tanulhasson a következő tanévben! Úgy vélem, hogy ennél nagyobb elismerést nem is kaphatnának sem tanáraink, sem az általunk szervezett művészetoktatási tevékenység!

Istennek legyen hála Művészeti Iskolánkért: a diákokért és tanáraikért egyaránt!

Gyenes Viktor

Igazgató