Művészeti iskolás diákjaink záróvizsgája

Művészeti iskolás diákjaink tanév végi záróvizsgát tettek 3 tanszakon (zongora, fúvós és gitár), összesen: 29 diákunk tett eredményes záróvizsgát, amelyhez ezúton is gratulálunk, és köszönjük tanáraik lelkiismeretes munkáját! Aki szeretné hallani is a diákok játékát, szeretettel hívjuk 2021. június 4-én (pénteken) 17 órától a művészeti iskolai gálánkra, a kastélyépület elé!

Zongora tanszakon 7 tanuló, Rácz Bernadett tanárnővel:

Békefi Máté: Ránki Dezső: Kopogós, Papp Lajos: A mozdony

Fenyvesi -Benes Zorka: Abeljev: Dalocska. Papp Lajos: A vad lovasnő

Szabó Bernadett: Türk: Dal, Inselt Katalin: Etűd

Balogh Sára: Kassai Mária: Aluszol-e jó juhász, Kék selyem kendő, Inselt Katalin: Etűd

Farkas Fruzsina: Türk: Dal. Inselt Katalin : Etűd

Pintér Jázmin Napsugár: Martha Mier: Little Song

Vidics Edina: Chopin: a- moll Keringő, Martha Mier:Special Moments

Fúvós (furulya, tenorkürt) tanszakon 8 tanuló, Demény István tanár úrral:

Droszt Bendegúz

Bíró Zselyke

Csige Hanna

Mészáros Dorina

Kányai Szebasztián

Márta Emese

Putz Abigél

Bozsoki Vendel János

Gitár tanszakon 14 tanuló, Bóza Kristóf tanár úrral:

A gyerekek azokat a darabokat adták elő amiket a Gála folyamán is játszani fognak. Pintér Katalin igazgatóhelyettes asszony is jelen volt a vizsgán, ő is mondott pár szót mindenkinek. Első vizsgázó Kondás Bálint és Mentes Máté akik  J. van der Hove – Canarie című művét adták elő. Ügyesen eljátszották nem volt benne hiba. Kati néninek testszett és biztatta őket, hogy gyakoroljanak tovább szorgalmasan.

Következtek a negyedikesek. Az első Bertalan Anna és Szabó Johanna volt. William Leavitt – Imitation duett című darabot adták elő hibátlanul. Kati néninek megjegyeztem, hogy a két lány megtalálta a közös hangot, mert nemcsak a darabra/saját szólamukra figyelnek, hanem egymásra is és követik egymást. Kati néninek is tetszett és megdicsérte őket, hogy ügyesek. Következett Osváth Botond István, F. Carulli – Keringő című darabjával. Hallható volt mindkettőnk számára, hogy ez a darab nem könnyű, de Botond vette az akadályokat. Kati néni megjegyezte, hogy gyakorolja szorgalmasan napi legalább 20 percet és még eredményesebb és gyorsabb lesz a fejlődés. Böröndi Zsombor Kis kece lányom című darabot adta elő. Az utolsó negyedikes csapat a Kapornaki Nóra, Lőrincze Lilla és Waldmann Luca trió volt. Ők Papp Lajos – Menuett című művét adták elő. Ügyesen eljátszották, hiba nem volt benne. Kati néni is megdicsérte őket, hogy ügyesek voltak.

Egy szem ötödikesem Pusker Olivér következett. Vele két szabadon választott könnyűzenei darabot mutattunk be. Az egyik a Remedy for a broken heart a másik a Seven Nation Army című zeneszámokat. Az első egy könnyedebb, lírikusabb akusztikus téma a második egy kicsit rockosabb darab. Olivér hiba nélkül eljátszotta annak ellenére, hogy látszott rajta, hogy izgul.

A hatodikasok zárták a vizsgát. Budai Bianka és Rumi Boglárka kezdték a sort. Ők Him and I és Death Bed című dalokat adták elő. Mindketten izgultak, meg hallható volt, hogy nem foglalkoztak vele annyit, mint kellett volna. Az első szám döcögős volt, a második még jó lett volna, ha nem a kottában akadnak el. Surányi László következett. Ő a Yesterday és a Ruthless című számokat játszotta. Mind a kettő jól ment neki, tartotta a ritmust nem esett ki a tempóból. Én megdicsértem, de egyúttal azt is megemlítettem, ha még többet gyakorolna már magasságokkal előrébb járnánk. Kati néni is hasonló gondolatokat fogalmazott meg. Utolsó vizsgázó Lukács Dávid volt. Ő a Gravity falls főcímdalát és a Dope-DMD című számokat játszotta. Az első egy könnyed mű, a második egy kicsit keményebb rock már-már metál. Dávid szépen eljátszotta mindkettőt. Kati néninek is tetszett Dávid játéka, gratuláltunk neki mindketten.

A vizsga 40 percet vett igénybe. Összességében a gyerekek, akik bármennyi időt is fordítottak a gyakorlásra, hallható volt a fejlődés. Önálló gyakorlás nélkül sajnos nem lesz fejlődés.

Bóza Kristóf gitártanár