Nagyszabású karácsonyi műsor

A negyedik gyertya meggyújtására 2023. december 21-én került sor. Szabó J. Róbert református esperes-lelkipásztor, iskolánk fenntartója, karácsony alkalmából köszöntött bennünket, majd egy radírt mutatott fel, és megkérdezte, mi lenne, ha ez csodaradír lenne, és kiradírozná világunkból például a fogorvosokat, (…) vagy a pizzát. Elgondolkodtató kérdések, mert ideig-óráig lehet, hogy örülnénk, de egy kis idő után hiányozna mindkettő.  De mi lenne, ha kiradírozná Istent? Megértettük, hogy elfogyna a reménység, nem lenne szeretet, nagyon sok probléma venné kezdetét. Nem is jó belegondolni! A történelem során sokan próbálták tagadni a létezését, elfeledtetni Őt, kitörölni emlékezetünkből. De jó, hogy nincs ilyen csodaradír!- mondta Robi bácsi. Öröm tudni, hogy Isten Fia eljött közénk, eljött a Megváltó. És öröm volt a továbbiakban látni és hallgatni azt a csodát, ami a szemünk elé tárult.

Hálásak vagyunk, hogy ebben az évben hagyományos módon, betlehemessel egybekötött nagyszabású karácsonyi műsorral örvendeztettek meg bennünket iskolánk diákjai. Kárpáti Katalin és Szántóné Szabó Zsuzsanna tanítók már az ősszel elkezdtek gyakorolni a gyerekekkel. Szívet és lelket melengető színvonalas műsort állítottak össze.  Példája volt annak, hogy összefogással lehet igazán meghittet és különlegeset alkotni. Közös dalolással, versekkel, tánccal, színes műsorral készültek. Közreműködött iskolánk énekkara Varga Áron vezetésével, a Bagossy Brathers Company Csillagocska dalt énekeltük alsós és felsős tanárok, Demény István rézfúvós zenetanár felkészítésével pedig négy diák furulyázott. Kicsik és nagyok együtt dicsértük az Urat a Dicsőség mennyben az Istennel című dicsérettel. Köszönjük a diákoknak, valamint a közreműködő és felkészítő kollégáinknak, hogy megélhettük ezt a csodát!

Gyenes Viktor igazgató megköszönte a műsort a felkészítő tanároknak és a diákoknak, áldott karácsonyi ünnepeket kívánt családtagjainknak is, majd bejelentette, hogy két év után ez volt az „utolsó vacsora”, azaz tízórai a tornateremben, ugyanis 2024. január 8-tól az új ebédlőt fogjuk használatba venni. Az iskolai karácsonyi ünnepség után finom foszlós kalács és kakaó várt ránk. Pedagógusok és diákok oldott hangulatban jót beszélgettünk, miközben kortyolgattuk az illatos kakaót. A karácsonyfa alá minden osztálynak ajándék is került. Köszönjük iskolánk vezetésének!

Az osztálytermekbe vonulva elkezdődött az osztályok ünneplése: a diákok átvehették a Szülői Közösség ajándékát, a karácsonyi csomagot. Köszönet érte! Volt filmnézés, kézműves foglalkozás, zenehallgatás, ajándékozás. Az adventi időszak a várakozásról szólt: nemcsak a termeket díszítettük fel, hanem a lelkünket is a közös éneklésekkel, készülődéssel. Jézus Krisztus születését megélve jobban összekovácsolódtunk.

Áldott, meghitt Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Beszámoló és fényképek: Faust Zita