Színházlátogatás

A Veszprémi Petőfi Színházban jártunk az alsós diákokkal 2024. január 17-én. Nyomon követhettük az eleven és tehetséges kis rókakölyök, Vuk fejlődését, azt ahogyan Karak áldozatot hozott, amikor magához vette, nevelőjévé vált, felkészítette az élet kihívásaira. A kis, tudatlan rókakölyökből, igazi felnőtt okos és bölcs róka vált.  Fekete István Vuk című meseregényének színpadi előadásában megelevenedtek a jól ismert szereplők: Vuk, az eleven, játékos karakterével, majd felnőttként komoly, megbízható jellemével; Karak, Vuk nagybátyja, aki a fiatal lelket felkészíti a felnőtté válásra; a „Simabőrű”, a vadász; Vahur, a Simabőrű kutyája;  Tás, és még számos mesebeli szereplő. A megható történetet megmosolyogtató, megnevettető jelenetek tarkították: Vuk és Unka béka párbeszéde, a cefrétől megrészegedett libák jelenete, Vahur kutyarádiója.

Vuk, a tehetséges kisróka játékos karakterében minden gyerek magára ismerhetett.

A színpadi díszlet, a vetített háttér pazar volt és csodálatos, valóságosnak tűnt az erdő a röpködő lepkékkel és madarakkal meg a háttérben lopakodó rókával.

Gyerekek és pedagógusok vastapssal honorálták a csodát, amit átélhettünk.

Köszönjük Cziráki Miklósnénak, Csilla néninek a szervezést, a szülőknek és az iskola vezetésének az anyagi támogatást! A megható történeten keresztül mindannyian gazdagodhattunk nemcsak ismeretben, hanem lelkiekben is.

Faust Zita