ÖKO Szakköröseink a Magyar Természettudományi Múzeumban

2022. szeptember 9-én  a Magyar Természettudományi Múzeumba látogattunk az Öko- szakkörös diákokkal. 

Az utazás a veszprémi vasútállomásról indult, majd Kelenföldről tömegközlekedéssel jutottunk el a Ludovika térre. Egy rövid múzeumi felfedező út után (melynek legnépszerűbb helyszíne a szivacs-DAGONYA volt), interaktív foglalkozáson vettünk részt. Itt a bolygó élőlényeinek kölcsönös alkalmazkodásáról gondolkodtunk közösen. Különleges helyszínen tehettük: az egyetlen teremben az egész múzeumban, ahol mindent meg lehet fogni, szaglászni, tapogatni. Az egyórás foglalkozás után szabadon ismerkedtek a diákok a múzeum állandó és időszakos kiállításaival –  a méhek, az erdő életével, egyiptomi múmiákkal, olyan rovarpreparátumokkal, amiket képzőművészek rendeztek el ötletes formákban esztétikus tablókon, vagy épp díjnyertes természetfotókkal hazánk nemzeti parkjaiból.

A szellemi program után láb-lóbálás következett a múzeum melletti Orczy-park kis tavánál tőkés récék és teknősök társaságában, majd egy fagyizás. Reméljük jól érezték magukat a gyerekek, s máskor is vállalkoznak ilyen utazásra!:)

Egyikőjük így nyilatkozott: „Nekem nagyon tetszett a program, mert olyan sok féle-fajta dolog volt, hogy hű… Amúgy a bogarak és az a foszforos szoba tetszett a legjobban! Köszönöm ezt az élményt”

Bán Helga és Spengler András