Röplabda diákolimpia

A körzetben az idén rendezték meg 1. alkalommal a lány röplabda Diákolimpia körzeti döntőjét. A versenyre 4 iskola nevezett és 2 forduló alatt kerültek lebonyolításra a mérkőzések. Nagyon hasonló erősségű csapatok játszottak egymással, de minden csapat játékában megfigyelhetőek voltak erősségek, amelyekkel előnyt tudott szerezni. Látva a meccseket kijelenthetjük, hogy amelyik csapat a nyitásban erős volt, nagy eséllyel pályázott a győzelemre.

A három meccsünk alatt folyamatosan erősödött a játékunk, kezdtük megszokni a versenyhelyzetet és kevésbé izgultuk el a játékot. Egy csapatot leszámítva nagyon szoros mérkőzéseket játszottunk és sok periódusban kiemelkedő volt a lányok fogadó játéka, védekezése. Amiben hiányt éreztem, az a támadásépítés, sokszor ajándék labdát adtunk az ellenfeleknek. A másik pont, ahol sokat kell fejlődnünk, a nyitás, melynek kivitelezésében nagy a különbség a játékosok között, nem sikerült egyenletesen jó teljesítménnyel végrehajtani, ami sok pontvesztést eredményezett.

Nagyon örültem, hogy meccsről-meccsre egyre jobban érezték és élvezték a lányok a játékot és úgy jöttünk haza, hogy szeretnék, ha szerveznék nekik barátságos mérkőzéseket a többi iskola csapatával.

A versenyt egy győzelemmel és két szoros meccsel, de vereséggel zártuk, így a 3. helyezést szerezték meg a lányok!

Gratulálunk az eredményhez!

Spengler András testnevelő tanár, edző