Röplabda – fiú IV. kcs. Veszprém vármegyei döntő

Iskolánk az idei évben nevezett először a röplabda Diákolimpia versenysorozatra. Fiú és lány csapatot is indítunk a 4. korcsoportban.

Veszprém vármegyében két iskola nevezett, a veszprémi BOTEV és mi, így rögtön a vármegyei döntőre került sor. Iskolánkat 8 tanuló képviselte, akik az iskolai röplabda edzéseken, és a tanórákon sajátították el a sportág alapjait. Két mérkőzést játszottunk és szettről-szettre váltunk magabiztosabbá a játék folyamán. A srácok nagyon szépen, helyenként ötletesen játszottak, és ha bár nyerni nem sikerült, de megszorongatták az ellenfelet, ahol a játékosok többsége egyesületi szinten űzi a sportágat. Nagy öröm volt számunkra, hogy játéktudásunk közel van egy évek óta versenyzői tapasztalattal rendelkező csapathoz, de a versenyhelyzetekhez még alkalmazkodnunk kell. Iskolánkban végre újra rendelkezésre áll a teljes tornaterem, így a sportági technikákat, taktikát szabványos pályán tudjuk fejleszteni!

A vármegyei döntőn elért II. helyhez gratulálunk, mellyel jogot szereztek – az országos elődöntőben való részvételhez – selejtezőt játszani, várjuk a sorsolást!

Sok sikert a folytatáshoz, gratulálunk!

Spengler András