Farsangi mulatság az alsó tagozaton

Itt a farsang, állt a bál a Litéri Református Általános Iskolában 2024. február 9-én.

A farsang a vízkereszttől, január 6-tól hamvazószerdáig, a húsvétot megelőző 40. napig tartó időszak. Diákjaink sok érdekességet tanulhattak ebben az időszakban: osztályszinten megismerhették a farsangi hagyományokat, az ahhoz kötődő népszokásokat, számos kézműves tevékenységben vettek részt: különböző technikával bohócokat, álarcokat készítettek, mely produktumok széppé, hangulatossá varázsolták az osztálytermeket.

Azt gondolom, hogy a legkedveltebb tevékenység számukra mégiscsak a farsangi mulatságra való konkrét készülődés volt: kitalálni, hogy milyen maskarát öltsenek magukra, honnan szerezzék be az ahhoz szükséges kellékeket. Köszönjük a szülőknek, hogy támogatták gyermekeiket elképzeléseik megvalósításában!

Azt, hogy az idén iskolánk tanulói izgalommal készülődtek és várták a farsangi mulatságot, az is bizonyítja, hogy nagyon sok alsó tagozatos öltözött be. Számos kreatív, házi készítésű jelmez is születetett. Ötletesebbnél ötletesebb jelmezbe és farsangi maszkba bújva vettek részt diákjaink a bálon. Jó volt látni a sok boldog arcot, a csillogó gyermekszemeket miközben felvonultak!

Köszönjük a DÖK-nek a finom csokit, amivel megajándékozták azokat a diákokat, akik jelmezt öltöttek magukra!

A Kids Rock and Roll SE edzéseire járó tanulók meglepetéssel készültek. Köszönjük Tóth Brigitta edzőnek a felkészítést, akinek a képességek fejlesztése mellett célja a mozgás, a tánc és a zene megszerettetése a gyerekekkel. Úgy láttuk ez sikerült neki, hiszen három nagyon szép produkciót adtak elő a táncosok. Pintér Katalin igazgatóhelyettes asszony arra biztatta iskolánk diákjait, hogy aki kedvet kapott, hétfőnként csatlakozzon az iskolánkban tartandó edzésekhez.

Idén is elmaradhatatlan volt a farsangi fánk, melyet jóízűen falatoztak a gyerekek. A finomság elfogyasztása után, újult erővel ropták a táncot bálozóink. Tartalmas délutánjuk volt, hiszen számos ügyességi játékban is részt vehettek, a szerencsésebbek plüss játékot is nyerhettek. 

Köszönjük hetedikes diákunknak, Somogyi Ábelnek, hogy biztosította a talp alá való zenét, Kertészné Kárpáti Katalin alsó tagozatos munkaközösség-vezetőnek a szervezést, a résztvevő tanítóknak, tanároknak pedig minden segítséget!

Beszámoló: Faust Zita

Fényképek: pedagógusok + Lancz Hunor Atilla (7. osztály)