Szösszenetek az Öko-szakkör tavaszáról

2022.05.13-án immáron harmadszor sétáltunk el az Almádi felé vezető bicikli úthoz (2 kutyus társaságában). Csak kifeküdtünk a szélben ringatózó búzamező oldalába és gitároztunk, beszélgettünk a délutánban:)

2022.05.20-án mini piknikre indultunk a Közparkba: vittünk saját készítésű citromfűszörpöt és Tündi néni készítésű szendvics-krémeket. Minden isteni volt!  Gitárszó közben csacsogtunk és kerestünk/ azonosítottunk be néhány növényt és ízeltlábút. A suliba visszatérve mindenki munkába állt: komposztot terítettünk a tornaterem mögötti, bevetésre szánt területre, (Zsombi, Lili, Dani), majd babot, uborkát és cukkinit vetettünk (Lili, Milla, Helga néni). A rukkola ültetvényt kicsit megritkítottuk (Roli), majd öntöztünk, (Rozi, Gréti és Milla). Zsófi és Jázmin a szörp-készítés utáni tankonyhán varázsoltak rendet és tisztaságot. Nagyszerű volt egyetlen rövid délutánon ennyi mindent csinálni – ez ám a munkamegosztás!:)

2022. 05.27-én Nagy Tamáshoz látogattunk el, aki 2-3 teleknyi szomszédunk. Tamás halakat tenyészt és tyúkudvara van, de figyel a kert élővilágot éltető gondozására is: nem permetez, kaszál, ill. kis szigeteket hagy a füves területein, saját maga oltja a fáit, vigyáz a sarjadékokra. Igen izgalmasnak mutatkozott ebihal tenyészete, melyet a halak táplálására használ. Ezekből néhányat átszállítottunk az iskolai öntöző hordóba, de hogy elkerüljük a béka-özönt, hamarosan visszaköltöznek a kétéltűek eredeti helyükre. Ha lesz lehetőség, még a veszprémi közösségi kertet szeretnénk idén meglátogatni és egy kirándulással zárni a tanévet.

Bán Helga, Öko munkacsoport vezető pedagógus