Tájfutás – 2. forduló Várkerti Általános Iskola 2018.10.16.

Az idei tanév 2. versenyére utaztunk el iskolánk csapatával Várpalotára, ahol közel 90 versenyző indult. Minden korcsoportban 20, vagy a fölötti nevező volt, ami igazán izgalmassá tette a versenyt, volt ellenfél bőven :-).

Diákjaink nagyon izgatottan várták a rajtot, hiszen ez a pálya az egyik legnehezebb. A nehézség abban rejlik, hogy rengeteg tereptárgy, változatos épületek, zegzugos épületelrendezés jellemzi a Thury-vár környékét. A rajt előtt átnéztük egy régebbi térkép alapján, hogy mik az irányadó támpontok és milyen jelölésekre (kerítés, rézsű, stb.) kell nagyon figyelni. A megítélésem szerint ma azok fognak igazán jól szerepelni, aki a tájékozódásban erős – nem a gyorsaság lesz a döntő.

A 3. korcsoportban indult 12 versenyzőnk, akik közül többen is először vett részt tájfutó versenyen. A 4. korcsoportosok között 3 versenyző indult.

Az eredményhirdetésnél ma egy érmet sikerül elhozni, mégpedig Vidics Edina nagyszerű teljesítménye által. 24 versenyzőből ért el ezüstérmet! Gratulálunk!

 

Aminek nagyon örülök, hogy minden versenyzőnk hiba nélkül teljesítette a távot és sokan a mezőny elején végeztek, nem sok kellett volna további érmekhez. Szép teljesítmény!

Az „eredményekre” kattintva láthatják diákjaink teljesítményét.

Eredmények

Képek