Tájfutás 2. forduló

Ádám tájfut

Az idei tanév tájfutó diákbajnokságának 2. fordulójára október 14-én került sor Várpalotán a Vásárhelyi András Általános Iskolában.

Az elmúlt évek alatt egyre több versenyző nevezett a várpalotaiak által megrendezett versenysorozatra, és most először lépte túl a nevezések száma a száz főt. A verseny napján 108 versenyző állt rajthoz az általános iskolás korosztályban.

Iskolánkat hét diák képviselte a III. és IV. korcsoportban: Pöttendi Martin, Pass Kinga, Szőnyegh Ádám (6. oszt.); Piros Ilona, Székely Péter (7. oszt.); Duzmath Diána és Török Réka (8. oszt.).

Versenyzőink az elsők között rajtoltak a versenyben. Ennek azért örültem, mert így csak önmagukra számíthattak, és nem befolyásolta őket a pályán lévő többi versenyző. A pálya a terepi adottságokat figyelembe véve nem volt nehéz, így igazából a gyorsaságon múlott a helyezés. Persze a nagyobb iramú futásban mindig ott van a hibázás lehetősége, ezért nagyon figyelniük kellett a versenyzőknek.

Három diákunk hamar beért a célba, és az idejük is remek volt. Izgatottan mentünk a versenyasztalhoz leadni a „dugókát”, amiből kiolvassák az útvonalat és az időt. Nagy örömünkre mindhárom diákunk hibátlanul teljesítette a távot. Sejtettük, hogy ezzel az eredménnyel van esélyünk felállni a dobogóra, de ekkor még sok versenyző volt hátra, így korai lett volna az öröm.

Csapatunk három versenyzője sajnos hibázott – nem találtak meg pontokat –, így ők nem értek el helyezést. Nagyon sajnáltam diákjainkat, de azzal vigasztalódhattak, hogy ez a fajta tévedés náluk sokkal rutinosabb versenyzőkkel is előfordul. Viszont a hétfős csapatból 3 versenyző kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Eredményeik a következők:

Duzmath Diána          I. hely

Pass Kinga                  I. hely

Székely Péter              II. hely

Gratulálok a szép eredményhez!

A most helyezést el nem érteknek pedig jó tanács: minden verseny hoz valami újat, és egyre magabiztosabbá teszi a versenyzők tájékozódását. Csak kitartás kérdése minden!

Képek a versenyről

Spengler András

testnevelő tanár