Tavaszi Pályaorientációs Nap

2023. április 6-án rendhagyó pályaorientációs napot szerveztünk iskolánk felső tagozatos diákjai számára, amellyel célunk kettős volt: egyrészről segíteni diákjainkat a rájuk váró igen nehéz döntésben, hogy merre tovább, szélesíteni látókörüket a szakmák tekintetében, másrészről ebbe a programba olyan szakembereket vontunk be, akik vagy litéri lakosok, vagy Litéren dolgoznak, ezzel erősítve a helyi identitást, és a közösséget is. Programjainkat az iskolaépületben és az Ertl Pálné Művelődési Házban tartottuk. Köszönjük Litér Község Önkormányzatának, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta az épületet ezen a délelőttön!

Mit is láttak, hallottak diákjaink, és kiktől? Nézzünk is körül virtuálisan a Tavaszi Pályaorientációs Napon!

A Művelődési Ház nagytermében a TLC (Termelés Logisztikai Centrum) Sennebogen Kft. munkatársai tartottak komplex szakmai és pályaválasztási bemutatót prezentációkkal, kisfilmmel, hegesztési szimulátorral, tanulmányi és elhelyezkedési lehetőségekkel. Köszönjük szépen a TLC munkatársainak, hogy vállaltak az előadásokat!

A Művelődési Ház kistermében Dr. Gyurika István tanszékvezető egyetemi docens vezetésével, a Pannon Egyetem Mérnöki Kar munkatársai tartottak bemutatót a gépész, gépészmérnöki, kutatói és oktatói pályáról, amelyet rendkívül érdekes kísérleti eszközökkel színesítettek! Lebilincselő volt, köszönjük!

Az iskolaépületben kettő termünkben is előadások, bemutatók folytak:

Dr. Gyurácz-Németh Petra egyetemi docens (Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar) a szállodaiparról, saját szakmaválasztásáról, az oktatói munkáról tartott rendkívül izgalmas és érdekes előadást.

Hornyákné Radovits Marianna, a Litéri Csivitelő Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője pedig személyes óvodapedagógusi szakmai pályáját mutatta be, és válaszolt az óvónénik világát érinti kérdésekre!

Pintér László víz-és központifűtés szerelő mester beszélt az egyéni vállalkozók világáról, szakmájáról, és számtalan, a gyerekek számára is kipróbálható eszközzel kápráztatta el diákjainkat, akik így megtapasztalhatták, hogy bizony nem könnyű szakma ez, de megéri tanulni és dolgozni!

Demeter Tamás tűzoltó, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa a tűzoltó szakma szépségeiről, kihívásairól, munkarendjükről, mindennapjaikról, örömeikről és nehézségeikről is beszámolt a gyerekeknek.

Hálásan köszönjük minden ELŐADÓNKNAK, akik idejüket és energiájukat nem kímélve osztották meg tudásukat diákjainkkal! Reméljük, hogy diákjaink számára is élmény-és tapasztalatdús volt a program!

Köszönjük szépen a Szülői Közösség támogatását is a programok előkészítésében!

FOLYTATJUK! 🙂

Gyenes Viktor szervező tanár