Természetjáró Csoportunk újabb túrája

2023. április 29-én, összesen 34 résztvevővel és Füge kutyával (Csaba bácsi kutyusa, aki rendkívüli népszerűségnek örvendett :)) indultunk útnak, hogy folytassuk a Balatoni Kék Túra teljesítését. Ezúttal különjáratokkal utaztunk Barnagig, és a már megismert útvonalon gyalogoltunk a Zádorvárhoz, ahol reggeli és játék következett. A balatoni panorámában gyönyörködve tapostuk a kilométereket a hamisítatlan Balaton-Felvidéki tájon barangolva. 8 kilométert tettünk meg, míg elértük a Halom-hegyen emelkedő Kossuth kilátót. Itt jó hosszú pihenést tartottunk, a 360 fokos panoráma pedig mindenkit magával ragadt. Bár az időjósok csapadékot is jósoltak, a Halom-hegyen már napsütésben készülhetett az elmaradhatatlan csoportképünk… 🙂 „Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?!” 🙂

A Szent Balázs-hegy érintésével Szentantalfa településen bélyegeztünk, így már nagyon szépen gyűlnek a pecsétek az igazoló füzetekben! Még kettő túránk van hátra, és befejezzük a Balatoni Kék Túrát! 🙂

Szentantalfáról menetrend szerinti autóbusszal utaztunk Zánkára, ahol egy rövid strandi játszóterezés is belefért az időnkbe, majd 1 órás vonatút következett Balatonfűzfőig, ahol mindenki fáradtan, de boldogan szállt le a vonatról!

Köszönet illeti diákjainkat 1-6. osztályokig, akik lelkesen és szó nélkül teljesítették a több, mint 16 kilométeres távot! Köszönet a szülőknek, akik velünk túráztak, és természetesen a pedagógus kollégáknak, akik erősítették a csapatot: Noszlopy Szilvia, Czirákiné Csilla, Nagy Anita, Gyenes-Kotra Mónika, Dancs Csaba!

Az utazási költségeket iskolánk fizeti, köszönet érte, hogy ezzel is tudjuk támogatni diákjaink testi-és lelki fejlődését, megismertetve őket hazánk, és lakókörnyezetük természeti értékeivel, látnivalóival!

Gyenes Viktor túravezető, földrajztanár