Ügyes németes tanulóink

[slideshow_deploy id=’4204′]
A Balatonfüredi Református Általános Iskola által meghirdetett „Frühlingsspaß und Osterhas” című német nyelvű vers- és prózamondó versenyen jártunk. Iskolánkat 6 tanuló képviselte a 4. osztályból a találkozón. A versenyt lázas készülődés előzte meg, hiszen nem csak egy tavaszi témájú verset kellett megtanulniuk, hanem képi úton is megjeleníteni és verset pár szóban összefoglalni.
A program a házigazda iskola német színjátszó csoportjának előadásával kezdődőtt. Ezt követően 4 iskolából 44 diák állt ki a zsűri és a közönség elé, közöttük: Feil Dorka, Harnos Hanna, Homor Hanna, Homor Lili, Szújó Míra és Vida Zara. Miután a résztvevők németül néhány mondatban bemutatkoztak, előadták versüket és bemutatták rajzukat. Amíg a zsűri döntésére várakoztunk, tavaszi-húsvéti játékokat próbáltunk ki és jóízűen falatoztunk.
Ezen a versenyen mindenki nyertes volt, a lányok gut (jó) illetve sehr gut (nagyon jó) minősítést kaptak szereplésükért, apró tárgyi nyeremények kíséretében, de talán, ami ennél sokkal fontosabb, hogy egy hangulatos rendezvényen vehettünk részt és szép élményekkel távoztunk.
Hálásan köszönjük a felkészítést Mohos Katalin tanárnőnek!