Újabb sportsiker!

Bősze Blanka Bogáta, iskolánk 6. osztályos tanulója, a legtehetségesebbek, legügyesebbek között bekerült a Magyar Cheer Szövetség Junior Nemzeti Válogatott csapatába. A Duna Tv élő adásában mutatta be társaival ezt a sportágat 2023. július 5-én.

A cheerleading modern sportág, amely a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvözi. Elsősorban az amerikai futball-, a kosárlabda- vagy a labdarúgásbeli szurkoláshoz kapcsolódó csapattevékenység. 2021-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljes jogú olimpiai sportágként ismerte el. A cheer sport Magyarországon 2009-ben jelent meg, azóta az egyesületek és a regisztrált sportolók száma dinamikusan fejlődik. A sportág hazai történetében nagy fordulópontot jelentett a 2013-as év, amikor 6 egyesület konszenzusával létrejött a Cheerleading Szabadidős Sportszövetség. Az elmúlt években a tagegyletek száma 23-ra nőtt. A szövetség tagja az Európai (European Cheer Union)-, és Világszövetségnek (International Cheer Union), így vált a hazai sport számára lehetővé, hogy képviseltesse magát az országok és kontinensek közötti találkozókon, megmérettetéseken.

A szövetség elnöke Ferteteics Andrea, és Bujtor Xénia edző a Duna Tv-nek adott interjút, ahol Blanka bemutatóját is megcsodálhattuk. A válogatott készül a 2025-ben Szlovákiában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra, és a 2028-as Olimpiára. Reméljük, Blankának mindkettőre sikerül eljutni!

A műsor visszanézhető az alábbi linken: https://mediaklikk.hu/nyar23/video/2023/07/06/itthon-is-egyre-nagyobb-nepszerusegnek-orvend-a-cheerleading