Újra együtt: túrára indultak iskolánk Természetjáró Csoportjának tagjai

Éppen egy esztendővel ezelőtt, 2022. február 19-én vágtunk neki az újraindult természetjáró csoporttal első gyalogtúránknak, amely a Balaton-Felvidéki Kék túra útvonalát követte, Litér-Királyszentistván-Pétfürdő útvonalon. A 2022-es tavasz folyamán összesen három túrát szerveztünk. Céljaink: az egészséges életmód és a testmozgás népszerűsítése és támogatása diákjaink és családjaik körében, szűkebb természeti környezetünk megismerése, fizikai felkészülés a nyári ErdeiVándor Táborra, és nem utolsó sorban a KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS, amely iskolánk hármas jelszavának, és ezáltal céljainak egyik legfontosabb része is!

Szerettük volna 2022 őszén folytatni a túrákat, de mivel Csilla néni és Ildikó néni új első osztályt kezdtek, így arra szerettek volna teljes mértékben koncentrálni, valamint hála Istennek elindult az iskolaépítés is, így az én szabad kapacitásaim is gyorsan elfogytak. Nem adtuk fel azonban: az egyéves évfordulón újult erővel és lelkesedéssel folytattuk a Balaton-Felvidéki Kéktúrát.

2023. február 25-én, reggel erős szél, szemerkélő eső. Lemondjuk, ne mondjuk… Balatonfűzfő vasútállomás: erős szél, szakadó eső. Már megvettem a jegyeket… És jönnek. Egyre többen. Éppen tízzel többen, mint ahogy jelentkeztek… (végeredmény: 22 diák, 4 pedagógus, 5 szülő)

Pár óra múlva napsütésben gyönyörködtünk a magyar tengerben, a Balaton-Felvidék csodáiban. És igen, a következő generációban is. Mi pedagógusok. Szombat van. Lehetne „vásálni”, plázázni, bármit. Mi túrázunk. Ez pedig a Közösség! 🙏 Amin áldás van. Isten gazdag áldása. Ezt megélni: csoda.

12 kilométer, 500 méter szintkülönbséggel: Csopak vasútállomás > Csákány-hegyi kilátó > Pintér-hegy > Koloska-völgy > Tamás-hegy, Jókai kilátó > Balatonfüred vasútállomás.

Bevallom: én kellemesen elfáradtam. Nem volt könnyű túra, de sok erőt adott a csapat!

Egyértelmű, hogy folytatjuk márciusban! 🙂 Szeretettel várunk! Hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

Gyenes Viktor bronzjelvényes túravezető, földrajztanár