Úszásoktatás a 3.a és a 3.b osztályokban

A 3. a osztály tanulói a 2023/2024-es tanév őszén úszásoktatásban vettek részt.  A gyerekek örömmel várták az alkalmakat, ugyanis a múlt tanévben is izgatottan jöttek a balatonfűzfői Balaton Uszodába. Kezdetben csak néhányan merészkedtek a mély vízbe, a végén már 9-10 gyerek is boldogan ment a nagy medencéhez Laci bácsival úszni. Mindkét csoportban fegyelmezetten és aktívan teljesítették a feladatokat.

A gyerekek Rózsa László, Spengler András és Gyenes Viktor vezetésével játékosan tanulták az alapokat. A diákok sokat fejlődtek az öt alkalomból álló, alkalmanként két tanítási órát felölelő oktatáson.

Az utolsó alkalommal az uszoda felé utazva azt beszélték a gyerekek, hogy alig várják a következő tanévet, hogy újból mehessenek úszni. A névre szóló oklevél és a finom sportszelet, melyet ajándékba kaptak, egy kicsit kompenzálta a gyerekek hiányérzetét.

Pozitív élményekkel gazdagodva, várjuk a következő tanévet!

Köszönjük az iskola vezetésének a lehetőséget és a szervezést!

Faust Zita

A 3.b osztály tanulóinak az idei tanév őszén is lehetőségük volt a balatonfűzfői Balaton Uszodában 5 alkalommal úszásoktatáson részt venni. Diákjaink egy haladó és egy kezdő csoportba sorolva vettek részt a foglalkozásokon, ahol a kismedencés úszásoktatást Spengler András, a nagymedencést Rózsa László vezették. A kezdő csoport tagjai megismerkedtek a gyors- és hátúszás alapjaival, míg a nagymedencében a gyerekek a már megszerzett úszástudást gyakorolták. Minden kisdiák sokat ügyesedett és bátorodott az edzések alatt.

Köszönjük az iskolának és a szülőknek, hogy idén is megvalósulhatott ez a program.

Köszönet az oktatóknak az odaadó munkájukért.

Nagy Anita