Vágfalvi Ottó Képzőművészeti Verseny 2018

A Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a festőművész nevét viselő, Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár harmadszor hirdette meg a Vágfalvi Ottó Képzőművészeti Emlékversenyt 2018. május 18-án.

A verseny két részből állt. Az első feladat bármely Vágfalvi Ottó festmény átiratának, parafrázisának elkészítése. Több mint 70 diák, 6 iskolából vállalkozott arra, hogy saját képére formál egy Vágfalvi alkotást. A 78 beérkezett munka közül zsűrizés után a legszebb 37 képpel pályázó alkotó kapott meghívást a következő fordulóra. A Litéri Református Általános Iskolát Veiczer Dorina (7. osztály), Békési Bianka, Károlyi Zsófia, Luka Rebeka (5. osztály), Harnos Hanna (4. osztály), Kondics Kitti és Rumi Boglárka (3. osztály) képviselte 2018. május 18-án a döntőben, ahol a feladat egy Vágfalvi Ottó festmény részletének továbbgondolása, folytatása volt.

A kezdeti izgalmakat leküzdve, jó hangulatú, közel két órás alkotó munka után a gyerekek ebédelni, majd bobozni indultak. Közben a zsűri megkezdte munkáját. A rendezvény fővédnöke, a névadó lánya, Vágfalvi Katalin mellett Jáger István és Fábián László grafikus művészek vállalkoztak arra, hogy az elkészült alkotásokat értékeljék. Mindhárman egyet értettek abban, hogy évről évre egyre nehezebb döntést hozniuk, még akkor is, ha „csak” a művészeti versenyeken alkalmazott arany, ezüst és bronz ecsetdíj tulajdonosait kellett megnevezniük. Délután fél négykor a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ kiállítótermében került sor az eredményhirdetésre, ahová már az érdeklődő szülőket is szeretettel vártuk, és tudósított róla a Veszprémi Napló és az Öböl-TV is. A kiállító terem falait a versenyen készült alkotások mellett eredeti Vágfalvi képek díszítették, így az ifjú alkotók még jobban megismerhették a verseny névadójának alkotásait. Vendégeket a Művészeti Iskola zenészei lepték meg egy kis műsorral, majd Fábián László és Jáger István is beszámolt a zsűriben megfogalmazódott gondolatokról. Dicsérte az elkészült munkák alaposságát, kidolgozottságát, a kreatív ötleteket és a megvalósításhoz választott technikákat egyaránt. Majd mindenki átvehette jól megérdemelt ajándékát.

A litéri tanulók eredményei:

Veiczer Dorina                  BRONZECSET-DÍJ

Békési Bianka                    EZÜSTECSET-DÍJ

Luka Rebeka                      EZÜSTECSET-DÍJ

Károlyi Zsófia                     BRONZECSET-DÍJ

Harnos Hanna                   BRONZECSET-DÍJ

Kondics Kitti                       BRONZECSET-DÍJ

Rumi Boglárka                   EZÜSTECSET-DÍJ

[slideshow_deploy id=’4463′]