VII. Palacsintaforgató verseny

Idén 7. alkalommal rendeztük meg iskolánkban a húshagyó keddi hagyományokhoz kapcsolódó palacsintaforgató versenyünket. Négy versenyszámban mérhették össze ügyességüket, gyorsaságukat és kreativitásukat felsős tanulóink február 21-én. Palacsintaforgatásban, egy akadálypályán gyorsaságban, a kisült palacsinták ízléses, ötletes díszítésében és egy palacsintás totó megfejtésében. A mért vagy számolt adatokat egy palacsinta-menetlevélen gyűjthették a gyerekek, amit pontokká alakítottunk át. Így alakult ki a végső sorrend.

15 egyéni versenyző és 15 fő csapatjátékos küzdött meg egymással a győzelemért. Az összesített pontversenyben 49 pontot lehetett elérni. Egyéni kategóriában I. helyezett  Bíró Zselyke 5., II. helyezett Spengler Boglárka 5. és III. helyezett Fenyvesi-Benes Zorka 5. osztályos tanuló. A IV. helyen holtversenyben Feil Milla 7. és Mészáros Dorina 5. osztályos tanuló végzett. A csapatversenyben sikerült megvédeni a címét a tavalyi győztes csapatnak: Demeter Szabolcs, Osváth Botond és Térmeg Ákos végzett az I. helyen. II. helyezett szintén egy hatodikos trió: Homolya Alíz, Paksa Anna és Térmeg Sára. III. helyezett a Jónás Titanilla, Waldmann Jázmin páros. IV. helyen Lőincze Lilla és Márta Emese hatodikos tanuló remekelt. Az V. helyen pedig a szintén hatodikos Lancz Hunor és Somogyi Ábel végzett. A gyerekek díjazása a Szülői Munkaközösség és iskolánk diákönkormányzatának támogatásával valósul meg.

Bár nem mindenki ért el helyezést, mégis egy jó hangulatú program keretében készült el sok-sok finom palacsinta a gyerekek nagy örömére. Ismét jó alkalom volt ez a rendezvény az összefogásra. A menetlevelek elkészítésében a hatodikosok, a teremrendezésben, a töltelékek, díszítő anyagok előkészítésében pedig a hetedikes diákok segítettek. Nagyra értékeljük a szülői és iskolai felajánlásokat, amelyek hozzánk eljutottak palacsintatészta, lekvár, finom palacsintába valók és a gyerekekért végzett munka formájában.

Hálásan köszönjük Lőrincze-Pap Helga, Pápai Gizella és Pintér Orsolya személyes közreműködését is, Fenyvesi-Benes Fruzsina, Hesz Georgina, Illés-Polgár Petra, Kondásné Scharf Lívia és Makra Edina előzetes munkáját. Hálásan köszönjük minden kedves kollégának(!!!), akik lehetővé tették e program létrejöttét és támogatták munkánkat a rendezvény alatt és az utómunkálatok során. Nagyszerű csapatmunka volt!

Szeretettel várjuk jövőre is az ügyes kezű palacsinta-kedvelő felsősöket! Addig is érdemes a forgatást tovább gyakorolni!                                                                                              

Bán Helga és Egyedné Kamondi Tünde szervezők