„Állati jó kirándulás”

Nagyon vártuk, hogy június 13-án hétfőn Veszprémbe, az állatkertbe kiránduljunk.   Mindenki járt már ott korábban, de úgy még senki sem, mint ahogy ezen a napon – együtt az osztállyal.

Menetrend szerinti csuklós autóbusszal utaztunk Veszprémbe. A belváros érintésével a meredek sziklákra épült Várnegyed tövében értük el a sétányt, amely aztán a Séd mentén haladva a Viadukt alatt ért a festői szépségű Betekints-völgybe.

Tízóraizás és egy játszótér birtokba vétele után jött az „állati – állatos” program. Mindenki örömmel mutogatta társainak kedvenceit, mesélte a velük kapcsolatos korábbi élményeit és készített róluk fényképeket. Az állatsimogatóban a gyerekek kezükből etették a kecskéket, akik szívesen elfogadták a zoo – csemegét. A dínók látványa is nagyon nagy érdeklődést keltett, akárcsak az élő állatoké. A nagy kedvencekkel, a pingvinekkel és a fókákkal szívesen cseréltünk volna helyet és úszkáltunk volna medencéjükben a délutáni melegben.

Helyette vidáman rohamoztuk meg az állatkert Afrika szavanna játszóterét. Egy kiadós játék után visszaindultunk a Betekints- völgyi parkolóba, ahol a szülők autókkal vártak ránk.

A 3. osztály és tanítói