Bringatúra – Márkó 2023.09.30.

Az idei tanév első túrája került megrendezésre szeptember utolsó napsütéses napján. A jelentkezők között új arcok is feltűntek a feljövő 5. osztályból, így az utánpótlás kérdése is pozitívan alakul. Ugyan a résztvevők száma nem volt magas, de több szülő is csatlakozott hozzánk és remek kis csapattal vágtunk neki a tekerésnek! A napi táv kb. 45 km és emelkedőkre az odafelé úton lehetett számítani, így a nehéz részeket a nap elején letudta a csapat.

Az útvonal átszelte Veszprém városát, így a részvevők ízelítőt kaptak a városi közlekedés kihívásiból. A városi kerékpározás nagy figyelmet és magabiztos kerékpáros tudás követel meg, de diákjaink szépen vették az akadályokat. Igazgató úr és Móni néni is csatlakozott a csapathoz és segítettek minket a városi útvonalon biztonsággal áthaladni. A Veszprém és Márkó közötti kerékpárút szuper minőségű és szép helyen halad, érdemes kipróbálni!

A végállomás Márkó központjában volt, ahol felfrissítettük magunkat, majd elindultunk visszafelé a már ismert nyomvonalon. Litér határába érve egy kissé felerősödött a szél, de kellő lendülete volt a csapatnak és a tervezett időre visszaértünk a településre és zártuk sikerrel a mai túrát!

Köszönöm minden diáknak és szülőnek, hogy eljöttek velünk és tették örömtelivé a tekerést!

Résztvevő diákjaink: Lancz Hunor, Mézes Metód, Ugray Adrián, Spengler Boglárka, Varga Adrián, Waldmann Réka, Csikós-Nagy Csepke, Waldmann Jázmin

Jár a tesi ötös!