Erdei iskola 6. osztály

 2020. szeptember 3-5. Balatoncsicsó

Hiszünk abban, hogy az iskola lehet az „élet iskolája”, amely nem csupán „tudástölcsérként” funkcionál, hanem egy befogadó és elfogadó, személyiség növekedését segítő közeg. Ezért, a hatodik osztályosok erdei iskolájának alaptémája is magában foglalta iskolánk egyik meghatározó hitvallását, ami a „közösség”. A téma az érzékenyítés és a közösség építése volt.

Ebben a szellemben 3 igazán izgalmas és tartalmas napon vagyunk túl. Hatodikosainkkal Balatoncsicsón a Balatonfelvidéki erdei iskolában kezdtük az idei tanévet.

Pihenésre nem igen volt idő, rengeteget számháborúztunk, métáztunk és erdei sétákon ismerkedtünk a Balaton-felvidék fantasztikus növény és állatvilágával.

Alkonyatkor vadleseken hallgathattuk a szarvasok bőgését és távcsöveken csodálhattuk a tisztáson átsuhanó őzeket. Megismerhettük és kipróbálhattuk a kenyérsütés fázisait és a kalácsfonás technikáját. Az éjszakai „bátorság próbán” mindenki bizonyította rátermettségét. Minden nap izgalmas „érzékenyítő” foglalkozáson vehettünk részt.

Az erdei iskola zárásaként összegyűjtöttük közös értékeinket és megalkottuk osztályunk szabályrendszerét, ezen értékek figyelembevételével éljük mindennapi életünket.

Értékeink: figyelem, kommunikáció, összetartás, szeretet, megbocsájtás, kedvesség, bizalom, barátság, segítségnyújtás, szorgalom, meghallgatás, nyitás a másik felé és a gondoskodás egymásról.

Köszönjük szépen Kati néninek a foglalkozások vezetését, Éliás Gábornak és Lilla néninek a remek hangulatot és a közös játékokban való részvételt, és Viktor bácsinak a „bátorság próba” megszervezését és levezetését! Mindannyiónk nevében írhatom, hogy nagyon bántuk, hogy haza kellett jönnünk, fantasztikus élményekkel gazdagodtunk!

Rózsás Anita osztályfőnök