Farsangi buli a felső tagozaton

Hosszú kihagyás után rendeztünk felsős tanulóinknak farsangi mulatságot. Nem szerettünk volna olyan nagy szabású rendezvényt, mint a régebbi időkben, de szerettünk volna lehetőséget adni tanulóinknak egy kis szórakozásra.

A Mikulás-buli mintájára szerveztük a programot, melyen a disco mellett, játékos, vidám feladatokkal vártuk a tanulóinkat. A szülői közösség a szokásos színvonalas büfével készült. A zenéről Tóbiás Barni volt diákunk gondoskodott, nagyon jó hangulatot teremtve a buli alatt.

Bemelegítésként székfoglalóval kezdtünk, melyre nagyon sokan jelentkeztek, több kört is lejátszottunk, próbáltuk különféle instrukciókkal nehezíteni a körtáncot, voltak nagy küzdelmek, de azt megállapíthatjuk, hogy a fiúk voltak jobb formában ebben a versenyszámban.

A következő játékot Viktor bácsi vezette, nagyon alaposan felkészült a zenefelismerő vetélkedőre. A téma a mai magyar slágerek voltak, így jómagam biztos voltam benne, hogy diákjaink kenik-vágják a témát. Hát megleptek, – jómagam is beszálltam egy csapathoz – mert a 10 zeneszámból kb. 3-4-at ismertek csak fel, úgy éreztem magam, mint félszemű a vakok között. A csapatok jókat énekeltek, volt egy kis mozgás is, jókat nevettünk és a versenyt a 8. osztályból verbuvált csapat nyerte meg.

A programokat követően – nagyon elrohant az idő – hogy legyen energiánk a tánchoz, lezavartunk 5 kör fánkevő versenyt, ahol nagy rangadókat láthattunk, lányok és fiúk egyaránt nagyon ügyesen ették le a felfűzött fánkokat. A fánkevést követően a fiatalok vették birtokba a tornatermet és táncoltak, limbóztak, lufival játszottak, jól érezték magukat!

Köszönjük a szülőknek a jól tartást, a kollégáknak a programokat, díszítést a résztvevő tanulóknak pedig a jó hangulatot!

Beszámoló: Spengler András

Fényképek: Lancz Hunor Atilla (7. osztály)