Gratulálunk Anna! :)

Bertalan Anna 6. osztályos tanulót is felkérték, hogy a Soroksári Művészeti Fesztivál keretein belül a Művészgyár tanulóinak rajz-és festmény kiállításán részt vegyen rajzaival.

Anna kiskora óta rajzol. Neki ez kikapcsolódás. A sok-sok rajza közül ez a 6 kép került most kiállításra, melyet november 18-ig lehet megtekinteni Soroksáron.

A megnyitón mentora ezekkel a sorokkal mutatta be Annát

„Anna, hét éves korában járt először a Művészgyár jobb agyféltekés rajz alaptanfolyamán, és azóta kísérem figyelemmel alkotásait. Már az első rajzain érzékelhető volt tehetsége, ami egyrészt a megvalósításban is látszik, és témaválasztásaiban is. Nem gyerekes témákba vág bele, érett gondolkodással választja ki a művészi értékű tartalmakat, és a kész rajzai sem mutatják gyermekkéz munkáját. A Soroksári Művészeti Fesztivál nyitórendezvényén, a Művészgyár tanulói kiállításon, nem véletlenül kapott helyet. Sok gyermek tanulónk volt, több ezer, de nagyon ritka az, aki a felnőtt alkotók képei között is kiállítható műveket alkot. Anna képei, a gyermeki ártatlansággal kiválasztott és megrajzolt, felnőtteket megszégyenítő minőségű, és üzeneteket hordozó művek, melyek sokat adtak hozzá a kiállításhoz.”

Imre Dezső „Művészek Mestere”