Gratulálunk Szebi, Boti és Zalán!

A Dan vizsga

Aki belekóstol a küzdősportok világába, kifejezetten a Taekwondo-ba, ámulattal figyeli a fekete öves mesterek tudását, alázatát a sport iránt és pláne a pici gyerekek egész gyorsan kijelentik, egyszer én is mester leszek! De aztán persze nem lesz mindenki az. Hosszú és göröngyös az út a Mesterré válásig, sokan menetközben másik sportot választanak, vagy csak inkább abbahagyják. 

De van 3 fiatalember Litéren: 

– Justin Zalán (8. osztály) 

– Kányai Szebasztián (5. osztály)

– Vincze Botond (6. osztály) 

akik pici gyerekként elhatározták magukat, és nem adták fel az álmukat. 

2023.03.25 volt a kiírt dátuma az idei országos dan vizsgának Budapesten. Izgalommal teli hosszú nap volt, ahol a jelölteknek formagyakorlat, önvédelem, elmélet,  tradicionális küzdelem és törés számokban kellett számot adni tudásukról. 

Zalán, mivel már betöltötte 14. életévét, saját jogon jelentkezhetett vizsgára, de Szebasztiánnak és Botondnak külön engedélyezési folyamaton kellett végigmennie, hogy 2 illetve 3 évvel a kiírt életkori határ előtt vizsgát tehessenek. 

A fiúk az elmúlt évekbeli vizsga- és verseny eredményeikkel kivívták a Mesterek bizalmát, így pástra állhattak szombaton, ahol kétséget nem hagytak tudásukról, szinte minden számban külön dicséretet kaptak. 

Ezzel a 2 fiú sporttörténelmet írt a Farkasodu TKD életében, 11 illetve 12 évesen lettek 1. Dan, fekete öves Diák Mesterek. 

Szebasztián jelenleg hazánk legfiatalabb Mester fokozatú Taekwon-do-sa. 

A hosszúra sikeredett nap végén (reggel 9-től este fél 8-ig vizsgáztak a fiúk) érzelemdúsra sikerült a Mesterré avatás. Ezzel most egy új fejezet kezdődik a 3 fiatalember életében, melyhez sok élményt és sikert kívánunk nekik. 

Sikeres vizsgájuk nem jöhetett volna létre 2 Mesterük,  Talián Zsolt és Molnár Zsolt tanító, felkészítő munkája nélkül. Köszönjük nekik.

Molnár Zsolt mesternek ezúton is gratulálunk a III.Dan fokozatra minősüléséhez. 

A gőzmozdony robog tovább, a csapat készül a következő versenyére, ami most sem lesz mindennapi. 

Gratulálunk a minősülésekhez. Hajrá Farkasodu, Hajrá Litér!