Hatodikosaink is a DTK-ban jártak

Február 19-én, délelőtt, a hatodik osztály a Veszprémben lévő Digitális Tudásközpontba látogatott el, ahol 3,5 óra alatt megismerkedhettek a gyerekek a Microbit programozással és a 3D nyomtatással is. A diákokat a foglalkozás első részében titkosügynökké képezték ki. Megismerkedtek a Morse – kódokkal, majd programozási lépéseket tanultak meg, amelyek segítségével titkos kódokat küldtek egymásnak a tanulók, majd azok megfejtésével visszaszerezték Viktória királynő eltűnt koronázási ékszereit.

Kis szünetet követően ismét egy izgalmas világba, a 3D nyomtatás világába nyerhettek bepillantást a gyerekek. Saját kulcstartót terveztek, a sorsolás nyertesei pedig ki is nyomtathatták azokat. Láthatták működés közben a nyomtatót és a már korábban elkészített tárgyakat is. Rövid kisfilmben pedig megtudhattuk, milyen területeken használják egyre gyakrabban a 3D nyomtatás technikáját.

A diákok digitális kompetenciája mellett a pontosságra való odafigyelés, az egymásra figyelés kompetenciája is sokat fejlődött.

Köszönjük a lehetőséget, hogy a hatodikosok is részesei lehettek ennek az élménynek!

Köszönjük a szállításban résztvevők segítését!

Éliásné Biró Lilla osztályfőnök